A profik – a Neptunes albuma a legkelendőbb

Mindkét listán új az első helyezett. A Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló összesítésén rajt-cél győzelmet aratott a The Neptunes Present... Clones című album.

Mindkét listán új az első helyezett. A Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló összesítésén rajt-cél győzelmet aratott a The Neptunes Present... Clones című album. A lemezt készítő formáció, a Neptunes neves zenészekből verbuválódott, akik ez idáig többnyire producerként jeleskedtek, és olyan sztárokkal dolgoztak együtt, mint Justin Timberlake, Britney Spears vagy Snoop Dogg. A The Neptunes Present... Clones című albumra számos világhírű kollégájukat meghívták, szerepel rajta többek között Busta Rhymes, Jay-Z, Snoop Dogg, Kelis és Nas is. A rapper-producerek nagylemezének eladási adatai jócskán túlszárnyalták a múlt héten az első helyen debütált Alan Jackson válogatásanyagát, amely így a második helyre szorult vissza. A bronzérmes pozíciót a fiatal Bow Wow szerezte meg, akinek Bow Wow: Unleased című albuma sokak meglepetésére ilyen szép eredményt ért el. Az amerikai kritikusok szemében ugyanis a fiatal rapper nem igazán állja még meg a helyét, és van hová fejlődnie. Azt azonban ők sem tagadják, hogy tehetséges a srác. Úgy látszik a tengerentúli közönség már nem ennyire finnyás, hiszen az első héten sokkal jobban fogyott Bow Wow albuma, mint ahogy azt az illetékesek várták.

Gondolom nem sokan emlékeznek Amy Grantre, aki a kilencvenes évek legelején olyan slágerekkel írta be magát a zene történelemkönyvébe, mint a Baby, Baby és a That’s What Love Is For. A kanadai születésű soulénekesnő legutóbb 1994 őszén szerepelt a listák élvonalában a Lucky One című felvételével, további próbálkozásai már nem találtak megértő fülekre. Amy Grant most visszatért, Simple Things című albuma a huszonharmadik helyre iratkozott fel.

Bár az amerikai nagylemezlistán már most is nagy a mozgolódás, várhatóan rövid időn belül még alaposabban át fog rendeződni, mivel a nyári szezon végére időzítette rengeteg nagy név a lemezének megjelenését.

Továbbra is őrzi előkelő helyét a Bad Boys 2 című film zenéje, amely a héten az ötödiken található. A film főbetétdala átvette a vezetést a kislemezek rangsorán, ahogy az várható volt Nelly, P. Diddy és Murphy Lee közös felvétele, a Shake Ya Tailfeather vetett véget Beyoncé Knowles tündöklésének. A Destiny’s Child énekesnőjének azonban nincs oka panaszra, mivel Dangerously In Love című albumának második kislemezdala, a Baby Boy rohamléptekkel halad előre. A héten, a listán tartózkodás negyedik hetében már a kilencedik helyen szerepel. Amíg Beyoncé előző világslágerében, a Crazy In Love-ban Jay-Z volt a partnere, addig az új dalában Sean Paul van segítségére.

A héten öt helyezést javítva már a huszonhatodikon tanyázik Christina Aguilera tavalyi albumának negyedik kislemezdala, a Can’t Hold Us Down, amelyben a nagyszájú rapperlány, Lil’ Kim is hallható. Christina közben hadat üzent az MTV zenei csatorna vezetőinek, amiért azok csak cenzúrázva sugározzák a dalhoz készült, fülledt erotikával tűzdelt videoklipet. A zenei szerkesztők szerint a klip szexcentrikus, túlságosan is merész, tekintve, hogy az énekesnő rajongótábora főleg tizenévesekből áll. Christina azonban úgy gondolja, csupán azért részesül más bánásmódban, mert nők esetében még mindig kevésbé fogadják el a szexualitás nyílt kifejezését. Azzal érvelt, hogy számos férfi rapper jelenik meg hasonló vagy még durvább dalszövegekkel és klipekkel, amelyek gond nélkül átjutnak a rostán. „Úgy tesznek, mintha sosem láttak volna olyan nőt, aki tisztában van a szexuális vonzerejével, a testével, és teljes mértékben uralja azt” – ecsetelte Christina. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?