A Pátria rádió kétnapi kínálata

Szombat: Reggel 8 órakor kezdődik a Hétről hétre című zenés publicisztikai magazin Melaj Erzsébet szerkesztésében.

Szombat: Reggel 8 órakor kezdődik a Hétről hétre című zenés publicisztikai magazin Melaj Erzsébet szerkesztésében. A tartalomból: konferencia az emberi jogokról, beszélgetés Miklós László környezetvédelmi miniszterrel az uniós csatlakozás környezetvédelmi fejezetéről, a Pódium Társaság tervei, és miért volt Pozsony a kiegyezés korában a párbajok fővárosa? A 11 órai hírek után dr. Kiss László körorvos egy örökletes tünetegyüttesről, a Marfan-szindrómáról beszél. Utána honismereti sorozatunk jelentkezik. 11.30-kor Hazai tükör. A bősi erőmű építése miatt szigetre szorult három község, Vajka, Bodak és Doborgaz mindennapjaiba nyújt betekintést a műsor. A déli hírek után nótacsokor. 13 órakor az Irodalmi mozaik jelentkezik. A félórás összeállításból megtudhatják, min dolgozik Turczel Lajos irodalomtörténész, szó lesz a Kalligram Kiadó szépirodalmi kiadványairól, és azzal is foglalkozunk, milyen anyagi megbecsülésben részesültek egykor nagy magyar íróink. Fél kettőtől ismétlőműsorunk, a Tallózó jelentkezik, majd a 14 órai hírek után a Slágerhullám szól. A napokban volt 60 éves Ardamica Ferenc író. Ebből az alkalomból 15 órától megismételjük Fekete karácsony című rádiójátékát, amelynek felvétele stúdiónkban készült. A 16 órai hírek után a Köszöntőt hallgathatják, majd műsorunk utolsó húsz percében a Napzártában összefoglaljuk a nap legfontosabb eseményeit.

Vasárnap: Advent harmadik vasárnapján 8 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval, majd a kalendáriummal és a hét politikai történéseivel jelentkezünk. 9 órakor református félórával jelentkezik Világosság című egyházi műsorunk. Fülöp Sándor esperes, kaposkelecsényi lelkipásztor szolgál adventi igehirdetéssel, majd a kisgéresi hittanos gyerekekkel a karácsonyról beszélgetünk. Fél tíztől bemutatjuk Klein Ottó fiatal szlovákiai magyar tenoristát. 10.05-kor indul a Randevú. A szerkesztő, Puha József kínálata: somorjai kisiskolásokat kérdezünk a télről, majd a füleki Ifjúság utcai alapiskola diákjai beszélnek a sulirádióról. A műsor második részében vendégünk lesz a Konflikt zenekar frontembere és az Animal Cannibals. 14.05-től Jakab István nyelvművelő előadását hallják. Témák a 15 órakor kezdődő Segítsünk műsorából: Polgári társulás alakul sérült gyermekeket nevelő magyar családok megsegítésére. Miről árulkodnak a gyermekrajzok? Egyre több, szegény családban élő veszélyeztetett gyermek kerül a pozsonyi diagnosztikai központba. Néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon fél négykor indul, ezúttal a Szent család szálláskeresésének szokását mutatja be Bédről. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd Napzárta 18 óráig. (B.E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?