A Pátria rádió hétvégi programjai

Szombaton délben 12 órakor hírekkel, sporthírekkel és műsorismertetéssel kezdjük az új műsorrend szerint közvetítésünket. 12.15-kor kezdődik a Délidő, amely mostantól 45 perces lesz. Február 4-e a rák világnapja – a betegségről Miklósi Péter dr. Sárközy Klára parlamenti képviselővel és dr.

Szombaton délben 12 órakor hírekkel, sporthírekkel és műsorismertetéssel kezdjük az új műsorrend szerint közvetítésünket. 12.15-kor kezdődik a Délidő, amely mostantól 45 perces lesz. Február 4-e a rák világnapja – a betegségről Miklósi Péter dr. Sárközy Klára parlamenti képviselővel és dr. Csóka Tibor onkológussal beszélget. 13 órakor 120 percben jelentkezik a Hétről hétre. 15 órától új műsor indul, a Népek zenéje. 15.30-tól kezdődik a Kultúra világa: beszélgetést hallhatnak Jarábik Gabriellával, az idén jubiláló Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatójával, majd felidézzük a 150 éve született Hollósy Simon festőművész alakját és munkásságát. 16 órakor hírek, majd Köszöntő, amely az új műsorrend szerint 17.40-ig tart. Ezt követi hírösszefoglalónk, a Szombati Krónika. 18 órakor jelentkezik a Térerő, 19 órától Slágerhullám. Adásunk 20 órakor ér véget.

Vasárnap is, mint a hét minden napján, délben kezdjük közvetítésünket, a hírek és műsorismertetés után nótacsokor. 13 órakor jelentkezik a Randevú. 15 órától a Kaleidoszkópban megismerkedhetnek egy kiváló néprajztudóssal, dr. Paládi Kovács Attila professzorral, az MTA tagjával, a Magyar Néprajzi Társaság elnökével, és bemutatjuk Szili István tanárt, aki a magyarországi tehetséggondozás egyik lelkes mindenese, emellett pedig egy nagyszabású botanikai kutatási programnak is a közreműködője. A Kaleidoszkópban ezentúl egy-egy rovattal is jelentkezünk majd, amelyben többek között a múltba kalandozunk, barangolásra invitáljuk Önöket egy-egy szép városba, vidékre, esetleg megismerkedhetnek egy érdekes foglalkozású emberrel, megtudhatnak valamit a növényekről, az állatokról. Ezúttal a gyógynövényekről és a népi gyógyászatban használt virágokról hallhatnak. 16 órakor hírek, majd Köszöntő, amely vasárnap 17.45-ig tart. Ezt követi a Vasárnapi Krónika. 18 órakor a Téka irodalmi magazinban az érsekújvári járási könyvtár igazgatóhelyettese, Kecskés Ildikó a városban működő irodalmi kávéházat mutatja be. Most jelent meg szlovák fordításban Barak László legutóbbi verseskötete, a Retúr a pokolba. A szerzővel beszélgetünk. Új időben, 19 órakor kezdődik a 40 perces Világosság. Református egyházi műsorunkban Ficzere Tamás alistáli segédlelkész szól a hallgatókhoz. 19.50-től a vatikáni rádió magyar híradóját közvetítjük adászárásig, 20 óráig. (MoL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?