A Pátria rádió hétvégi programjai

Mai adásunk a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinnal kezdődik, amely reggel héttől fél 12-ig hallgatható D. Kovács József szerkesztésében.

Mai adásunk a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinnal kezdődik, amely reggel héttől fél 12-ig hallgatható D. Kovács József szerkesztésében. A kínálatából: Átrendeződő erővonalak – Miért nem egységes a magát jobboldalinak tituláló ellenzék? Szlovák-magyar kapcsolatok az Unióban – Konferencia a tetten érhető nacionalizmusról. A 11.30-kor kezdődő Délidőben Miklósi Péter vendége Wollent József, az Ipoly Unió elnöke. A déli hírek után musical-részleteket közvetítünk, a Chess, vagyis a Sakk c. musicalból hangzik el válogatás. 13 órakor irodalmi magazinunk, a Téka jelentkezik harminc percben. A műsorban többek között megszólal a Szlovákia Magyar ĺrók Társaságának most megválasztott régi-új elnöke, Hodossy Gyula, beszélgetést hallhatnak Pavol Vilikovsky szlovák íróval és Kulcsár Ferenc költővel. H. Nagy Péter pedig egy nemrégen meghirdetett pályázat eredményéről számol be. A Tékát fél kettőkor ismétlőműsorunk, a Tallózó követi. 14 órakor híreket mondunk öt percben, majd a Slágerhullámot közvetítjük. 15 órától Dénes György: Emlékek hóesésben című rádiójátékát közvetítjük a főszerepben Dráfi Mátyással, Ropog Józseffel és Turner Zsigmonddal. A 16 órai híreket követően kezdődik a Köszöntő, utána pedig ötperces nyelvművelő műsorunkat, az Anyanyelvünket hallgathatják, amelyben Jakab István olvassa fel írását. Szombati közvetítésünk utolsó fél órájában, a Napzártában összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

Holnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor 7 órakor. A műsorajánlat után Kalendárium c. rovatunk jelentkezik, majd viszszatérünk a hét politikai eseményeihez, és elhangzik Miklósi Péter Napjaink c. jegyzete. A nyolcórai ötperces híradást követően katolikus műsorral jelentkezik a Világosság c. egyházi magazin. A vasárnapi evangélium alapján Zsidó János atya elmélkedik. 8.35-től a Zenei galériában a 220 éve elhunyt Carl Maria von Weberre emlékezünk. A kilenc órai hírek és sportösszefoglaló után Randevú. Gyermek- és ifjúsági műsorunkban a bársonyos forradalom diákrésztvevője eleveníti fel emlékeit, beszámolunk a Kulcsár Tibor vers- és prózamondó versenyről, beszélgetés hangzik el Gaál Tamás színművésszel a nagy sikerű Sóska sült krumplival előadás egyik főszereplőjével, Czére Orsolya és Horváth Enikő segítségével beszámolunk az idei Gloria Victis történelmi vetélkedőről, valamint a nyitrai egyetemisták diáklapjáról, a Pogácsáról. A két műsorvezető Németh Zsófia és Puha József. A déli hírek után nótacsokrot sugárzunk a műfaj kedvelőinek. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik amely ez alkalommal a lendvai szerkesztőség gondozásában készült. 14 órakor híreket mondunk, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük, amelyben megismerkedhetnek egy világutazó grafikusművésszel, aki élete nagy részét Latin-Amerikában töltötte. Juhász Tibor, aki mostanában Somorján él, életéről, utazásairól beszél. 15 órától tűztük műsorra humanitárius félóránkat, a Segítsünket, amelyben a gesztusnyelvvel foglalkozunk, amely a nem beszélő fogyatékos emberek kommunikációját segíti. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon c. néprajzi összeállításban a dunaszerdahelyi Márton napi vigalomról és a III. Kárpát-medencei Folklórfesztiválról nyújtunk ízelítőt. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (bodri)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?