A Padlás a Tháliában

Kassa |

<p>„Ég és föld között itt áll a padlás...” – mégpedig a kassai Thália színpadán. A várva várt, egyszer már elhalasztott Preser-musical, melyen generációk nőttek fel, végre megérkezett hozzánk is. Magyarországon csaknem negyedszázada játsszák, talán Kaposvárt leszámítva minden város színházában megfordult már, sikere töretlen. Varázsa van ennek a darabnak, és a mese álcája mögül kicseng az az elvágyódás is, mely a nyolcvanas évek végét jellemezte.</p>

„Nekem itt van dolgom” – énekli mégis Rádiós (Tóbisz Titusz), és ez az „itt” legalább annyira jelenti Közép-Kelet-Európát, mint a konkrét helyszínt, a padlást, ahol a bolyongó szellemek (Nagy Kornélia, Ponty Tamás, Madarász Máté, Richtarcsík Mihály) végre megvárhatják a Révészt.

Két nappal a premier előtt már a kép és hang összeállt, a szellemek már kísértetiesen sápadtak, Süni (Márkus Judit) és Rádiós szimpatikus fiatalok, a gengszterből Révésszé váló Barrabás (Reiter Zoltán) pedig naivságával nyeri el a nézők szívét. Két nappal a premier előtt már villog a robot (Kia Katalin), és fontoskodik az utálatos házmester, Témüller (Illés Oszkár). Mamóka (Kövesdi Szabó Mária) szilvásgombóca az otthon varázsát erősíti, a detektív (Pólos Árpád) és segédje (Tóth Károly) pedig a hatalom szelét érezteti, ám ezt a fuvallatot a szellemes szellemek egykettőre elintézik.

Egy-egy mikrofon, egy-egy kamera próbálja elkapni a Padlás hangulatát, egy-egy újságíró les be a próbafolyamatba, hogy kedvcsinálóként beharangozhassa a leendő közönségnek a darabot. Nem mintha a Presser Gábor zenéjére írt musicalnek reklámra lenne szüksége. Itt inkább a lelkesedés és a jó énektudás számít, szerencsére a társulat ennek nincs híján. A padlás-hangulatot Laczó Henrietta díszletei és jelmezei, valamint Gyenes Ildikó koreográfiái is elősegítik, a fő varázsló pedig, aki a mese világába elvezet minket, Halasi Imre rendező, a Miskolci Nemzeti Színházból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?