A NEMZETI KULTURÁLIS ALAPPROGRAM PÁLYÁZATI FELHĺVÁSAI

Fotóművészeti Szakmai Kollégium
A Fotóművészeti Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a kortárs magyar fotóművészet eseményeinek és programjainak támogatására, értékeinek és eredményeinek nyilvánosságra hozatalának elősegítésére, különös tekintettel
– a nemzeti hagyományok és kulturális értékek megő

Fotóművészeti Szakmai Kollégium

A Fotóművészeti Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a kortárs magyar fotóművészet eseményeinek és programjainak támogatására, értékeinek és eredményeinek nyilvánosságra hozatalának elősegítésére, különös tekintettel

– a nemzeti hagyományok és kulturális értékek megőrzésére,

– a természettudomány és a fotográfia kapcsolatának alkotói módon történő megörökítésére, és a fotográfia kísérletező és új irányzatainak bemutatására,

– fiatal fotóművészek és a határon túli magyar fotókultúra támogatására,

– kisközösségi programok és közösségfejlesztő élő művészet támogatására.Pályázni a 2002 január 1.–2003. június 30. között megvalósuló projektekre lehet az alábbi témakörökben:

1. Fotóalbumok nyomdaköltségének támogatására. A pályázathoz 1 db nyomdai árajánlatot kérünk becsatolni.

Altéma kódszám: 18122. Csoportos és egyéni kiállítások megvalósításának, katalógusának és dokumentációjának támogatására. Támogatás nagyításra, paszpartura, keretezésre valamint installáció és nyomdaköltségre kérhető.

Altéma kódszám: 18063. A fotókultúra terjesztése szempontjából fontos kiadványok, tudományos feldolgozások és fordítások megjelentetésének támogatására. Támogatás tiszteletdíjra és nyomdaköltségre kérhető.

Altéma kódszám: 18124. Alkotó műhelyek szakmai programjainak támogatására. Támogatás elsősorban szakmai anyagköltségre és tiszteletdíjra kérhető.

Altéma kódszám: 18165. A fotográfiával összefüggő szakmai rendezvények, elméleti konferenciák, szimpóziumok támogatására. Támogatás elsősorban szakmai anyagköltségre, terem- és eszközbérletre, tiszteletdíjra, valamint szállás- és utazási költségre kérhető.

Altéma kódszám: 18086. A kollégium maximum l éves időtartamra – korlátozott számban – alkotói támogatást biztosít havi 80 000 Ft összegben új alkotások, és kutatói programok megvalósítására. A kérelemhez csatolni kell a megvalósítandó szakmai program rövid leírását és költségvetését. Az alkotói munka befejeztével a pályázónak a munka eredményét be kell nyújtania, és részletes beszámolót kell készítenie.

A támogatás kifizetése a Magyar Fotóművészek Szövetségén keresztül történik.

Altéma kódszám: 18027. Szakkönyvtárak pályázhatnak fotóalbumok, fotóelméleti, fotótörténeti és gyakorlati kézikönyvek megvásárlására. A pályázathoz csatolni kell a beszerezni kívánt magyar és idegen nyelvű könyvek listáját, a szerző nevének, a mű címének és az árának megjelölésével, valamint tartalmuk rövid ismertetésével.

Altéma kódszám: 1810A pályázatok 2002. február 25-ig beérkezően

nyújthatóak be kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának címére

(H - 1062 Budapest, Bajza u. 32.). A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek.A 2003. évi, André Kertészről elnevezett alkotói támogatásra a kollégium az év második felében hirdet pályázatot.Zenei Szakmai Kollégium

A Zenei Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a 2002. évre.

A Kollégium kiemelten kívánja támogatni az ifjúság művelődését szolgáló programokat és a határon túli magyar kultúrát.1.Szakmai folyóiratok, periodikák támogatása

A pályázaton a hazai bejegyzésű, valamint a határon túli magyar folyóiratok vehetnek részt. A pályázóknak csatolniuk kell a jelen helyzetnek megfelelő adatokat tartalmazó lapbejegyzés másolatát, határon túli folyóiratok esetében lapbejegyzésük hitelesített magyar fordítását.

A pályázatot a lap tulajdonosa vagy kiadója nyújthatja be, a főszerkesztő (felelős szerkesztő) ellenjegyzésével.

A pályázók a szerkesztőségeknél felmerülő munkabérekre és járulékaira támogatást nem igényelhetnek. A kollégium elsődlegesen a papír- és nyomdaköltségekre, valamint a szerzői honoráriumokra kíván támogatást nyújtani.

A pályázathoz nyilatkozatot kell mellékelni, amely tartalmazza a lap 2002. január–2002. december közötti megjelentetésének időbeli ütemezését, a tervezett példányszámot és a terjesztés módját részletező kiadói elgondolást. Összevont lapszám egy megjelentetésnek számít!

Altéma kódszám: 14012. Támogatások a belföldi zenei élet ápolására

A támogatásra hangversenyrendezők pályázhatnak a következő feltételekkel:

A pályázatra a 2002/2003-as évad programtervezetét kell benyújtani

a) az érdekelt művészek, művészegyüttesek szándéknyilatkozatával;

b) a tervezett helyszínek és azok befogadóképességének feltüntetésével;

c) a befogadói nyilatkozat csatolásával;

d) a bevételt is tartalmazó részletes költségvetéssel.

A támogatás a hangverseny(ek) bevételével csökkentett összes költség – rezsi nélküli legfeljebb – 50%-a lehet, kivételt képezhetnek a kortárs zenei és a komolyzenei ifjúsági koncertek.

Altéma kódszám:14083. Támogatás nemzetközi rangú tanárok vezetésével tartott mesterkurzusok rendezésére

Pályázni lehet a 2002/2003-as tanévben vendégművészek és -tanárok által vezetett felsőfokú vagy posztgraduális szintű mesterkurzusok, továbbképzések megrendezésére. Felsőoktatási intézményekből pályázók esetében csatolandó az intézmény (kar, fakultás stb.) 2002/2003-as tanév végéig tervezett mesterkurzusainak programja, fontossági sorrendbe állítva az illetékes szakmai vezető és az intézményvezető aláírásával.

Előnyt élveznek azok a pályázók, akik saját anyagi forrással is rendelkeznek.

Altéma kódszám:14083. Támogatás nemzetközi és országos jelentőségű zenei versenyek, fesztiválok és találkozók megrendezéséhez

Előnyt élveznek azok a pályázók, akiknél a tervek arányosak a szakmai-pénzügyi háttérrel, illetve akik az azonos tárgyú fesztiválokat öszszehangolják.

Altéma kódszám: 14074. Támogatások a magyar zenei élet nemzetközi kapcsolatainak fenntartására és fejlesztésére

a) Támogatás magyar előadóművészek és művészeti együttesek szerepléséhez a világ jelentős zenei eseményein.

A szerepléshez a Zenei Kollégium útiköltség-támogatást biztosít (kontinensen belül maximálisan: 80 000 Ft/fő, tengerentúlra maximum 170 000 Ft/fő).

A pályázathoz mellékelni kell a rendezők írásos meghívását és kötelezettségvállalását az egyéb költségek fedezésére.

b) Támogatás fiatal művészek külföldi versenyeken, kurzusokon való részvételéhez.

Az NKA kizárólag útiköltség-támogatást ad (kontinensen belül maximálisan: 80 000 Ft/fő tengerentúlra maximum 170 000 Ft/fő összegben). Hallgatói jogviszonnyal rendelkezők esetében az illetékes oktatási intézmény pályázhat a programok rangsorolásával és az intézményvezető aláírásával.

c) Támogatás jelentős nemzetközi elismertséggel rendelkező előadóművész és együttes magyarországi hangversenyszerepléséhez, melynek feltétele, hogy

– a szervezőnek vállalnia kell a költségek legalább 50%-át,

– a rendezvényeket (vagy azok egy részét) a főváros vagy valamely vidéki kulturális centrum rangos helyszínén kell lebonyolítani;

– előnyt élveznek azok a pályázók, akik nyilvános főpróbát is tervbe vesznek az ifjúság részére kibocsátott ingyenes vagy kedvezményes belépőkkel.

d) Támogatás a magyar zenetudomány és zenepedagógia képviselőinek fontos nemzetközi konferenciákon való részvételéhez.

A támogatás vagy az útiköltséget, vagy a részvételi díjat, vagy a tartózkodási költségeket biztosítja.

Előnyt élvez az a pályázó, aki igazolja, hogy a konferencia vezetősége előadását elfogadta.

Altéma kódszám: 1403A pályázatok 2002. február 28-ig beérkezően

nyújthatók be kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának címére

(H - 1062 Budapest, Bajza u. 32.). A határidőn túl érkező pályázatok

érvénytelenek.Általános tudnivalók

A kiadványokra, a szakmai folyóiratokra vagy periodikákra pályázó hazai kérelmezőknek igazolniuk kell, hogy a jogszabályban előírt kötelespéldány-benyújtási kötelezettségüket a tárgyévben és a megelőző két naptári évben minden kiadványuk vonatkozásában az Országos Széchenyi Könyvtárral szemben teljesítették. Az igazolást a könyvtár Kötelespéldány Osztályától ( 1827 Budapest, Budavári palota F épület, 302 szoba ) kell kérni és a pályázathoz csatolni.

A határon túli pályázóknak magyarországi pénzügyi lebonyolítót kell felkérniük, amely kizárólag jogi személy lehet.

Pályázni az NKA Igazgatóságának 2002. január 1-jétől érvényes új adatlapján lehet. Minden pályázati témához külön adatlapot kell kitölteni és benyújtani. Az adatlapokat csak pontosan kitöltve, illetve az előírt mellékletekkel felszerelve fogadjuk el. A feltételeket nem teljesítő pályázatok érvénytelenek!

Nem nyújthat be pályázatot az, aki korábbi, az Alapprogram bármely kollégiumától kapott támogatással kapcsolatos elszámolási kötelezettségének nem tett eleget. Folyóirat-támogatás esetén – a szerződés szerinti pédányban – az elszámoláshoz csatolni kell az év során megjelent számokat.

Az Igazgatóság felhívja a pályázók figyelmét, hogy 2002-ben valamennyi pályázónak és lebonyolítónak (a határon túli pályázók esetében magyar fordításban is) a pályázat beadásakor be kell nyújtania jogi dokumentációját az adatlaphoz mellékelt tájékoztatóban közölt követelmények szerint.

A pályázatot egy példányban kell benyújtani. A pályázathoz szükséges adatlap ugyanezen a címen, továbbá a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Ügyfélszolgálati irodáján (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), szerezhető be személyesen. Az NKA Igazgatóságától adatlap – bélyeggel ellátott A/4-es válaszboríték mellékelésével – postai úton is igényelhető, valamint letölthető az NKA honlapjáról: www.nka.hu

Az Alapprogramból nyújtott támogatás építési beruházásra, felújításra, állandó fenntartási és üzemeltetési kiadásokra, alaptőke-emelésre nem használható fel, illetve harmadik fél részére át nem ruházható. A támogatás terhére a fenntartási és üzemeltetési kiadásokra a pályázó vagy a lebonyolító – a pályázóval történő megállapodás alapján – a jóváhagyott összeg legfeljebb 5 %-át számolhatja el átalánydíjként, amennyiben a támogatási szerződés másként nem rendelkezik

A pályázatokat a kollégium a benyújtási határnaptól számított 60 napon belül bírálja el. A végleges döntésről további, legfeljebb 30 napon belül a pályázó értesítést kap. A döntés felülbírálatát kérni nem lehet. A nem támogatott pályázatok anyagát nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.

A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatóságának címén és telefonszámán (0036-1-351-5461/141-es mellék) az ügyfélszolgálattól kérhető.

Ügyfélfogadási idő: hétfőtől – csütörtökig 9-15 óráig; pénteken 9-12 óráig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?