A mosoly fesztiválja

Idén huszonhetedik alkalommal rendezik meg Dunaszerdahelyen a Duna Menti Tavasz bábjátékos és gyermekszínjátszó fesztivált. Öt napra talán nemcsak képletesen, hanem valóságosan is átveszik a hatalmat a gyerekek színpadon és nézőtéren, utcákon és tereken egyaránt.

Idén huszonhetedik alkalommal rendezik meg Dunaszerdahelyen a Duna Menti Tavasz bábjátékos és gyermekszínjátszó fesztivált. Öt napra talán nemcsak képletesen, hanem valóságosan is átveszik a hatalmat a gyerekek színpadon és nézőtéren, utcákon és tereken egyaránt. A fesztivál nagyon gazdag programja, a kísérőrendezvények egész sora, a szakmai találkozók, a gyerekek szórakoztatását biztosító műsorok sorrendje már összeállt. Szlovákia majdnem minden magyarok lakta szegletéből kilenc bábcsoport és tizenhárom gyermek színjátszó csoport egész éves munkájának kicsúcsosodása ez a fesztivál. A gondos előválogatás után, a több éve tartó, mára már az első gyümölcsöket hozó szakmai munka megmérettetésén túl természetesen az örömteli és őszinte játék, a színpadon eltöltött feledhetetlen pillanatok élményén van a hangsúly. A rendezvénysorozat már június 3-án elkezdődik a Csallóközi Múzeumban megnyíló gyermekrajz-kiállítással, valamint a Kortárs Magyar Galériában az Illusztrált Könyv című kiállítás megnyitásával. Délelőttönként a versenyprogramok, délutánonként szórakoztató programok zajlanak majd a gyerekek számára, a felnőttek pedig szakmai beszélgetéseken, elemzéseken, vitákon vehetnek részt. A Duna Menti Tavasz elmaradhatatlan vendégművészeként ismét eljön Kemény Henrik, a magyar bábjátszás élő legendája, bemutatja vásári játékát a biatorbágyi Ládafia Bábszínház. Naponta megjelenik majd a fesztiválújság, lesz táncház, lehet népi mesterséget tanulni és gyakorolni, nem maradhat el a gyerekdiszkó sem. A felszabadult játék és mosoly fesztiváljára minden érdeklődőt várnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?