A legjobb metállemezekä

A Metal Hammer olvasói szerint a Guns N’ Roses 1987-es lemeze, az Appetite For Destruction minden idők legjobb metálkorongja. A magazin szerkesztői is egyetértettek a szavazás végeredményével.

A Metal Hammer olvasói szerint a Guns N’ Roses 1987-es lemeze, az Appetite For Destruction minden idők legjobb metálkorongja. A magazin szerkesztői is egyetértettek a szavazás végeredményével. Véleményük szerint a Guns N’ Roses lemeze a műfajon belül valóban mérföldkő, a nyolcvanas évek elején lecsengett hullám után egy időre ugyanis ez az album tette újra népszerűvé a metált. Az album kimerítette a szándékos botránykeltés fogalmát. A terjesztőhálózatok szerint már a borító is sokkolta és sértette volna a közvéleményt, nyomásukra a megjelenésre váró lemezt visszavonták. A borítón eredetileg egy nőt megerőszakoló robot volt látható, amelyet végül egy egyszerű halálfej-keresztes kép váltott fel. Persze akadtak gondok a dalokkal is, az album az elsők között volt, amelyen elhelyezték a fekete-fehér címkét, miszerint az szókimondó, durva szövegeket tartalmaz.

Ami a szavazást illeti, az első tíz album közé csak két kortárs lemez jutott be; nagy meglepetésre az örmény-amerikai System Of A Down a harmadik helyen végzett, míg a nu-metal élharcosa, a Korn tizediken. A heavy metál szemmel láthatóan nem a gyengébbik nem műfaja, a legjobb száz lemez közé egy női előadó sem tudta felküzdeni magát. (z,p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?