A legjobb filmzenék

David Cronenberg kedvenc zeneszerzője, a kanadai Howard Shore szerezte a brit rádióhallgatók kedvenc filmzenéjét: egymás után a második évben került a lista élére a Gyűrűk Urához írt zenéje. Az eredmény több mint 44 ezer szavazat összeszámolása után alakult ki.

David Cronenberg kedvenc zeneszerzője, a kanadai Howard Shore szerezte a brit rádióhallgatók kedvenc filmzenéjét: egymás után a második évben került a lista élére a Gyűrűk Urához írt zenéje. Az eredmény több mint 44 ezer szavazat összeszámolása után alakult ki. Simon Bates, a csatorna műsorvezetője a BBC-nek nyilatkozva nem kevesebbet állított, mint hogy Shore „Mozart, Rahmanyinov és Mahler nyomdokain jár”, mégpedig azért, mert „új közönséget hódít meg a klasszikus zenének”. Hiába szubjektív műfaj kiválasztani minden idők legjobb filmzenéit, igencsak meglepődtünk, hogy a britek a filmzene „legnagyobb királyát”, Ennio Morriconét mindössze egy filmjével (A misszió) szavazták be az első tízbe, mintha a Volt egyszer egy vadnyugat nem is lett volna. És hol van a Twin Peaks és Angelo Badalamenti? Szerepel viszont háromszor is John Williams, az adekvát – és bronzérmes – Csillagok háborúja mellett a negyedik Schindler listájával és a tizedik Jurassic Parkkal. Az első ötvenben további négy műve található. Két alkotással van jelen a tízes elitben az esetleg a James Bond filmekből ismerős John Barry, a Távol Afrikátóllal és a Farkasokkal táncolóval. (i)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?