A Friss Húson jön Deák Kristóf új kisjátékfilmje

Budapest. Először láthatja a magyar közönség Deák Kristóf új kisjátékfilmjét a 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amelyet április 3. és 8. között rendeznek meg a Toldi moziban.

Budapest. Először láthatja a magyar közönség Deák Kristóf új kisjátékfilmjét a 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amelyet április 3. és 8. között rendeznek meg a Toldi moziban. A tavaly Oscar-díjat nyert Mindenki rendezőjének új alkotása, A legjobb játék egy térfigyelő munkatárs lázadását meséli el. Áron átlagos, harmincas férfi, aki számára tökéletesen megfelel a képzettséget nem igénylő állása: biztonsági kamerákon figyeli a monoton hömpölygést egy forgalmas pályaudvaron. Nem is sejti, hogy az általa használt szoftver egy veszélyfelismerő mesterséges intelligencia, melyet maga Áron tanít be munkája során. Ha a rendszer hatékonnyá válik, a férfi nemcsak a munkáját, hanem a váltótársát, a mindig jókedvű Annát is elveszítheti. A rendszer félrevezetése új értelmet hoz Áron életébe. A legjobb játék forgatókönyvét is Deák Kristóf jegyzi.

A Friss Hús idei magyar programjába 34 filmet válogattak be. Deák Kristóf alkotása mellett vetítik például a rangos nemzetközi elismerések sorát begyűjtő Bucsi Réka Solar Walk című új animációs filmjét (amely már elnyerte az Audi rövidfilmes díját az idei Berlinalén), a néhány éve nagy sikert arató Újratervezés rendezőjének, Tóth Barnabásnak Susotázs című munkáját, valamint több figyelemre méltó rövidfilm is bekerült a versenyprogramba a magyar filmes oktatási intézményekből (Budapest Metropolitan Egyetem, ELTE, MOME, SZFE). A nemzetközi versenyprogram három blokkjában több olyan alkotó szerepel, akinek munkáit Velencében, Berlinben, Cannes-ban is láthatta a közönség. (MTI, k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?