A dél-koreai BTS tagjai letöltik a katonai szolgálatot

BTS

A dél-koreai BTS fiúegyüttes tagjai letöltik katonai szolgálatukat – közölte ügynökségük hétfőn.

A héttagú banda legidősebbje, a 29 éves Csin olyan sokáig halasztotta a bevonulást, ameddig csak tudta, de mivel december végén betölti a harmincat, hamarosan kénytelen lesz a teljes szolgálatot teljesíteni, ami azt jelenti, hogy majdnem két évre eltűnik a közönség szeme elől.

A Hybe dél-koreai szórakoztatóipari cég szerint Csin október végén lemondja halasztási kérelmét, és követi a katonai igazgatóság sorozással kapcsolatos eljárását. Hozzátették, hogy az együttes többi tagja szintén letölti katonai szolgálatukat.

2013-as bemutatkozása óta pörgős számaik és a társadalmi ügyek melletti kiállásuk világsztárrá tették a BTS-t.

„Mind a menedzsment, mint az együttes tagjai örömmel várják, hogy 2025-ben, katonai szolgálatuk letöltése után újra együtt zenéljenek” – írta egy külön közleményben a Hybe tulajdonában álló Bighit Music, mely közvetlenül intézi a BTS ügyeit.

Dél-Koreában minden 12-28 év közötti egészséges férfinak 18-21 hónapos katonai kiképzésben kell részt vennie a nukleáris fegyverrel rendelkező Észak-Koreával szembeni védekezés jegyében. Vannak azonban olyanok, akik felmentést kapnak, vagy rövidebb ideig kell szolgálniuk, ilyenek többek között az olimpiák vagy az Ázsia-játékok érmesei, valamint klasszikus zenészek, táncosok, akik bizonyos versenyeken nyertek helyezést. Egyes törvényhozók a BTS-nek is hasonló mentességet kértek.

A BTS júniusban bejelentette, hogy együttesként szünetet tartanak a zenei tevékenységükben, hogy egyéni projektjeikkel foglalkozhassanak, szombaton azonban ingyenes koncertet adtak Púszanban, hogy támogassák a dél-koreai kikötővárost, mely jelentkezett, hogy a 2030-as Világkiállítás helyszíne lehessen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?