A cseh fővárosban elázott a szövetség

A szövetség (League of Extraor-dinary Gentlemen) hatalmas film: még nem fogott össze ennyi legendás kalandor a világ megmentésére, rég nem készültek ilyen nagyszabású díszletek és rég kellett ennyi díszletet, eszközt és jelmezt újrakészíteni.

A szövetség (League of Extraor-dinary Gentlemen) hatalmas film: még nem fogott össze ennyi legendás kalandor a világ megmentésére, rég nem készültek ilyen nagyszabású díszletek és rég kellett ennyi díszletet, eszközt és jelmezt újrakészíteni.

A Sean Connery főszereplésével készült fantasy-kalandfilmben az elvetemült fantomot üldöző csapatnak Allan Quatermainen kívül Nemo kapitány, Dr. Jeckyll, Tom Sawyer és a láthatatlan ember is tagja. A főként Prága óvárosában forgatott film hatalmas díszletek és elképesztő eszközök között zajlik: a stáb megépítette a XIX. századi tengeralattjárót, a Nautilust, felépítette Velencét, csak hogy lerombolhassa és ugyanígy járt a főgonosz titkos palotája-katonai bázisa is. De a díszleteket kétszer rombolták le: másodszor a forgatás kedvéért, először azonban a 2002-es nagy prágai árvíz tette tönkre mindazt, amit a stáb nem tudott kimenekíteni. Összesen hétmillió dollár értékű díszlet semmisült meg. A katasztrófáról szóló első jelentések hallatán a gyártó stúdió azt mérlegelte, hogy be sem fejezi a filmet, ám szereplői olyan határozottan követelték a folytatást (Connery állítólag még a gázsija egy részéről is lemondott), hogy végül, az árvíz levonultával újrakezdhették a munkát. Egészen a világ megmentéséig. (IC)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?