A buliszerviz

A buliszerviz szépen belesimul a műfajhoz tartozó egyéb filmek közé, pedig alkotói az altesti humor frontján újszerűbb gegekkel is igyekeznek előrukkolni benne.
A film cselekménye – mint a tinivígjátékokban oly gyakran – egy kollégiumban formálódik.

# A buliszerviz szépen belesimul a műfajhoz tartozó egyéb filmek közé, pedig alkotói az altesti humor frontján újszerűbb gegekkel is igyekeznek előrukkolni benne.

A film cselekménye – mint a tinivígjátékokban oly gyakran – egy kollégiumban formálódik. Van Wilder már hét kemény évet lehúzott a főiskolán, és ha rajta múlna, nem is siettetné különösebben az államvizsgát. A főiskolai bulik szervezését mesteri szinten űző Vant tudománya az intézmény szinte legendás alakjává emelte. Mindenki tiszteli, csak apja nem, aki fia életművészi ambícióival kapcsolatban komoly kétségeket táplál, s ennek hangot is ad az atyai apanázs megvonásával. Hősünkre nehéz idők járnak, s mindennek tetejébe még a nyakára küldik Gwen Pearsont (Tara Reid – Kegyetlen játékok; A nagy Lebowski; Amerikai pite) is, az újságírói karrierről álmodozó diáklányt, aki piócaként tapad rá, hogy interjút készíthessen vele. A díszes kiállítású cicababa feltűnésének hála, a szerelmi szál is szavatolt a filmben, melynek forgatókönyvét az Amerikában nagy népszerűségre szert tett Saving Ryan’s Privates (Ryan intim részeinek megmentése) című szkeccsével az altáji humorban új ösvényeket kereső (és kitaposó) szerzőpáros, Brent Goldberg és David Wagner jegyzi. Ez a tény önmagában véve garancia rá, hogy az emberi (és állati) salakanyagokat poénképző elemmé emelő gondolkodásmóddal rokonszenvező nézők megtalálják a számításukat A buliszervizzel. (est)

Buliszerviz (National Lampoon’s Van Wilder), színes, amerikai film 2002. 92 perc, Rendezte: Walt Becker, Szereplők: Ryan Reynolds, Tara Reid, Daniel Cosgrove, Kal Penn, Teck Holmes, Tim Matheson

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?