A botrányhős Angliában is a csúcson

R. Kelly a botrányai ellenére sikeresebb, mint valaha. Az amerikai R&B-sztár dalával, az Ignition cíművel hazájában a második helyig jutott, ennek remix-változatait tartalmazó maxi pedig második hete vezeti az angol összesítést.

R. Kelly a botrányai ellenére sikeresebb, mint valaha. Az amerikai R&B-sztár dalával, az Ignition cíművel hazájában a második helyig jutott, ennek remix-változatait tartalmazó maxi pedig második hete vezeti az angol összesítést. Kellyt a rendőrség kiskorúak megrontásával vádolja, bíróság előtt kell felelnie az ellene felhozott vádakban. Az énekes az egyértelmű bizonyítékok, a nála talált videófelvételek ellenére tagadja, hogy valaha is szexuálisan bántalmazott volna fiatalkorúakat. A közelmúltban újabb ponttal egészült ki a meglehetősen súlyos ügy, mivel a rendőrség olyan képekre lelt a lakásában, amelyeken szintén fiatalkorúval szeretkezik. Több szakértő azt jósolta, hogy a nyilvánosságra hozott vádak fényében a rajongók nem fogják megvenni az énekes új lemezét, de úgy látszik őket nem érdekli, hogy mi történik a művésszel a magánéletében, és továbbra is vevők a zenéjére. Lemezéből a tengerentúlon már az első héten félmillió példány fogyott el, és azóta is világszerte az eladási listák élmezőnyében szerepel. Ezek szerint már elmúltak azok az idők, amikor egy zenész karrierjét negatívan befolyásolták magánéleti botrányai. Az Ignition tehát második hete uralja az angol kislemezek összesítését, a listavezető-esélyesként beharangozott Girls Aloud-újdonság, a No Good Advice a héten csak a második helyre érkezett meg. A negyediken pedig az a Sean Paul kezdett Get Busy című dalával, aki ezzel a felvétellel harmadik hete vezeti az amerikai Billboard magazin százas kislemezlistáját.

A várakozásnak megfelelően a Damon Albarn vezette Blur új lemeze, a Think Tank az elmúlt héten a nagylemez-eladási lista élén debütált. Mindenki nagy érdeklődéssel várta az anyagot, hiszen az angol zenekar már régen nem jelentkezett új dalokkal. A kritikusok azonban igencsak lehúzták a nagylemezt. Elmondásuk szerint sokadik olyan angol rockegyüttes a Blur, amely egy remek kezdés után egyre inkább kezdi elveszíteni a varázsát. „Valami teljesen újat akartak a srácok létrehozni, de annyira belevesztek az egyes dalok részleteibe, hogy már valószínűleg nem maradt idejük az egészre koncentrálni. Sokszor az ember nem is tudja, hogy most rockzenét hallgat-e vagy sem. Mindegyik zenész tehetséges a maga módján, de nem akarnak összeállni a dalok” – írta egy internetes magazin kritikusa. Hogy a kritikusoknak igazuk van-e, azon lehet vitatkozni, mindenesetre az új Blur-lemez eddig jóval mérsékeltebb siker, mint a zenekar előző korongjai, a héten máris visszacsúszott az ötödik helyre. A lista élére ismét Justin Timberlake került Justifield című lemezével, amely ugyan még tavaly jelent meg, de világszerte 2003 egyik legsikeresebb korongja. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?