A barátság jegyében

Nagymagyar. Iskoláink életében elterjedt gyakorlat, hogy baráti kapcsolatokat ápolnak nemcsak a hazai, de a külföldi, többnyire a magyarországi oktatási intézményekkel is. Egy-egy ilyen szakmai és baráti kapcsolatnak számos pozitív hatása van az együttműködő, egymást segítő iskolák életére.

Nagymagyar. Iskoláink életében elterjedt gyakorlat, hogy baráti kapcsolatokat ápolnak nemcsak a hazai, de a külföldi, többnyire a magyarországi oktatási intézményekkel is. Egy-egy ilyen szakmai és baráti kapcsolatnak számos pozitív hatása van az együttműködő, egymást segítő iskolák életére. Az idén tízéves nagymagyari Magyar Tanítási Nyelvű Szakmunkásképző Magániskola a közelmúltban látta vendégül három napra a magyarországi partneriskolája, a budapesti Bánki Donát Szaktanintézet mintegy tucatnyi tanulóját és három pedagógusát látta vendégül. A két oktatási intézmény már csaknem tíz éve, 1993 óta működik együtt, az iskolák tanulói két-három évente meglátogatják egymást – tudtuk meg a nagymagyari magán szakmunkásképző igazgatóhelyettesétől, Horváth Máriától. A budapesti szaktanintézet diákjai háromnapos itt-tartózkodásuk során rengeteg élményt szereztek. Miután fogadták őket a nagymagyari magániskolában, a két iskola jelenlévő pedagógusai és tanulói közt kötetlen beszélgetésre került sor, a magyarországi autószerelő tanoncok ajándékkal is kedveskedtek a vendéglátóiknak. Délután megtekintették a bősi vízi erőművet és körülnéztek Dunaszerdahelyen. Másnap kilenc nagymagyari diákkal közösen meglátogatták a Volkswagen autógyár pozsonyi összeszerelő üzemét. A fővárosban megtekintették a várat és a koronázási templomot is. Ittlétük utolsó napján egy somorjai autószervizbe látogattak el, ahol megismerkedhettek a bádogos- és javítóműhelyben folyó munkákkal. A háromnapos program záróakkordjaként a budapestiek könyvcsomagokat kaptak ajándékba vendéglátóiktól. A szakmai tapasztalatok cseréjén kívül személyes kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílt. A két iskola tanulói jó barátságban váltak el egymástól. Horváth Mária igazgatóhelyettes elmondta, a jövőben szeretnék még szorosabbra fűzni a két szaktanintézet kapcsolatát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?