A 2014-es Nap a hálóban jelöltjei

Pozsony |

<p>A Szlovák Televíziós és Filmakadémia tegnap délután nyilvánosságra hozta a 2014-es Nap a hálóban (Slnko v sieti) nemzeti filmdíjra jelölt alkotások és alkotók listáját, illetve névsorát.</p>

A legtöbb, hat jelölést Mira Fornay Kutyám, Killer című filmje kapta. A jelöltek között ott van Mokos Attila, Boráros Henrik és Gadus Erika is.

Öt jelöléssel indul Jonáš Karásek A jelölt című drámája, négy-négy jelöléssel esélyes a díjra Milan Cieslar Colette, Prikler Mátyás Köszönöm, jól, Viktor Tauš Bohócok, valamint Juraj Lehotský Csoda című alkotása. Az akadémia tagjai három-három kategóriában tartják díjra érdemesnek Iveta Grófová Egészen Ašig, valamint Robert Kirchhoff A Cervanová-ügy című mozgóképét.

A legjobb játékfilm kategóriában Mira Fornay Kutyám, Killer, Juraj Lehotský Csoda, esetleg Jonáš Karásek A jelölt című munkája viheti el a díjat.

Három erős alkotás verseng a díjért a dokumentumfilm kategóriában: Robert Kirchhoff A Cervanová-ügy és Adam Oľha Új élet című munkája, valamint a Történelemóra című mozgókép, melyet Dušan Trančík rendező szlovákiai és magyarországi gimnáziumokban forgatott Trianon emlékezetéről.

A legjobb férfi főszereplő kategória jelöltjei: Oldřich Kaiser (Bohócok), a Kutyám, Killer főhősét alakító amatőr színész, Adam Mihál, valamint Mokos Attila a Köszönöm, jól című filmben nyújtott alakításával.

Prikler Mátyás filmjéből további színészek is esélyesek alakításdíjra: a férfi mellékszereplő kategóriában Miroslav Krobot, a női mellékszereplő kategóriában pedig Jana Oľhová. A Köszönöm, jól női főszereplőjét, Zuzana Mauréryt, az Árnyékban főszereplőjével, Soňa Norisovával, valamint a Csoda főszereplőjével, az amatőr Michaela Bendulovával jelölték a legjobb színésznő díjára.

A Nap a hálóban díjat a legjobb kosztümért Gadus Erika (Kutyám, Killer), a legjobb látványért pedig Boráros Henrik és Michal Struss (Kék tigris) is megkaphatja. Az ünnepélyes díjkiosztót április 26-án tartják a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház régi épületében. (tébé)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?