2003 a könnyűzenében

Ezekben a napokban mindenhol összegeznek, megvonják az órákon belül véget érő esztendő mérlegét. A zeneiparban is. Listák, egyéb kimutatások még nem állnak a rendelkezésünkre, annyi azonban már most elmondható, hogy a szakemberek jóslata beigazolódott, 2003 a hip-hop és az r&b térhódításának éve volt.

Ezekben a napokban mindenhol összegeznek, megvonják az órákon belül véget érő esztendő mérlegét. A zeneiparban is. Listák, egyéb kimutatások még nem állnak a rendelkezésünkre, annyi azonban már most elmondható, hogy a szakemberek jóslata beigazolódott, 2003 a hip-hop és az r&b térhódításának éve volt. Közben tovább folytatódott a nemzedékváltás, új nevek kerültek reflektorfénybe, miközben a régi sztárok közül csak kevesen tudtak labdába rúgni. A jövő héten a ZeneZóna is összegez, lehetőségeinkhez mérten górcső alá veszszük 2003 legfontosabb történéseit, és kiderül, kinek futott a szekere, kinek csak zötyögött.

Addig álljon itt egy érdekes statisztika, amelyet a napokban hoztak nyilvánosságra. 2003-ban is sokmillió keresés érkezett a Vizslába, a magyar keresőrendszerbe, amely ezúttal is rögzített minden egyes keresést. Ha egymás alá, egyetlen dokumentumba felírnánk az összes szót, amelyeket az internetezők beírtak, és kinyomtatnánk, akkor kb. kétmillió oldalas volna a jegyzőkönyv. Most megnézhetjük, hogy zenei vonatkozásban kik voltak a legnépszerűbbek a magyar weben, vagyis kiket kerestek legtöbbször a netezők. (o, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?