Külföld

Susan Rice nem vállalja

MTI-HÍRWashington. Nem vállalja a külügyminiszteri tisztséget az új amerikai kormányban Susan Rice ENSZ-nagykövet. A Barack Obamának írt levele szerint biztos abban, hogy képes lenne hozzáértéssel ellátni ezt a posztot, de a jóváhagyási eljárás „hosszú, bomlasztó és költséges lenne”.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. december 15. 18:00

MTI-HÍR

Washington. Nem vállalja a külügyminiszteri tisztséget az új amerikai kormányban Susan Rice ENSZ-nagykövet. A Barack Obamának írt levele szerint biztos abban, hogy képes lenne hozzáértéssel ellátni ezt a posztot, de a jóváhagyási eljárás „hosszú, bomlasztó és költséges lenne”. Az elnök a minap azt mondta róla, hogy „nagyon alkalmas” a tisztségre. Rice-t szeptember óta támadják a bengázi konzulátus körüli, jól ismert ügy miatt. De több más kifogást is emeltek ellene. A hölgy a 90-es években az Afrikáért felelős helyettes államtitkár volt, és a The Wall Street Journal szerint éppen ő okolható azért, hogy az USA nem avatkozott be az 1994-es ruandai mészárlás idején, hogy 1998-ban nem sikerült kibékítenie egymással Etiópiát és Eritreát és hagyta megdönteni Joseph Kabila kongói elnököt. Miután Rice visszalépett, nőttek John Kerry demokrata szenátornak, a külügyi bizottság elnökének az esélyei e posztra. Kerry szenátusi jóváhagyása nem ütközne akadályokba.

Önnek ajánljuk

Gyászban Kolon és Gímes

Nyilvánosságra került a buszbaleset áldozatainak neve és életkora

Ideiglenesen átköltöztetik a dunaszerdahelyi idegenrendészet kirendeltségét

Anyagilag is segítik a buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit

KFC: felemás volt az őszi szezon Komáromban

A pályaválasztást ne hagyjuk az utolsó pillanatra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!