Külföld
- TASR/AP-felvétel

Öngyilkos merénylet Kabulban, sokan meghaltak

MTI

2018. április 22. 10:31

Kabul | Öngyilkos merénylet történt vasárnap délelőtt Kabulban, a támadásban az egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 12 ember meghalt és 57-en megsérültek. A tárca szerint az áldozatok száma tovább emelkedhet.

A pokolgépes merénylet célpontja egy választási regisztrációs iroda volt, ahol az emberek átvehetik igazolványukat, amellyel részt vehetnek a választásokon.

Davíd Amín kabuli rendőrfőnök elmondása szerint az emberek sorba álltak, hogy megkaphassák irataikat, amikor az öngyilkos merénylő a bejáratnál a levegőbe röpítette magát.

on

 A terrortámadás az afgán főváros egyik nyugati kerületében történt, ahol többségében síita hazarák élnek, akik gyakorta válnak a szélsőségesek célpontjává.

Az október 20-án tartandó parlamenti választásra április 14. óta regisztráltathatják magukat az afgán választópolgárok. Robbantásos merényletet még egyetlen regisztrációs iroda ellen sem követtek el eddig, de a héten a választási bizottság három tagját két rendőrrel együtt elrabolták, és csak két nappal később, törzsi vezetők közbenjárását követően engedték el. A helyiek a tálibokat tették felelőssé az emberrablásért.

 Kabulban legutóbb a perzsa újév, a nouruz ünnepén, március 21-én hajtottak végre pokolgépes merényletet, amelyben több mint harminc ember halt meg.

Önnek ajánljuk