Külföld

Jogvédők: Ferenc pápa bocsánatkérése nem elég, reformok kellenek

A papi visszaélések áldozatait támogató hálózat (SNAP) elnöke szerint Ferenc pápa hétfői bocsánatkérése nem elég, új reformok kellenek. Bírálatokat fogalmaztak meg más jogvédő csoportok is.
MTI

2014. július 8. 11:16

Barbara Blaine, a SNAP elnöke hétfőn kijelentette, hogy a pápának azonnal döntő lépéseket kell tennie, hogy félreérthetetlenül állást foglaljon a kérdésben. "Egy gyerek sem lesz nagyobb biztonságban napjainkban a pápa mai találkozójától" - mondta. Szavait a The Wire amerikai hírportál idézte.
   
Ferenc pápa hétfőn, amikor a Vatikánban hat áldozattal találkozott, "Isten és az egyház arcát megszentségtelenítő súlyos bűnnek" nevezte a papok által elkövetett szexuális visszaéléseket. Kijelentette: a kiskorúakkal visszaélő papoknak nincsen helyük az egyházban.
   
Barbara Blaine elismeréssel szólt ugyanakkor a katolikus egyházfővel találkozó hat áldozatról, akik - mint mondta - "volt erejük ahhoz, hogy részt vegyenek az eseményen".
   
Egy, a püspökök elszámoltatásáért síkra szálló amerikai csoport szerint pedig "rég esedékes volt, hogy a pápa bírálja a papságot, amely igyekezett elleplezni a botrányt".
   
Más csoportok is arra szólították fel a pápát, hogy rendeljen el reformokat, és ne csak bocsánatot kérjen.
 

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?