Külföld

Hősként viselkedtek a newtowni iskola alkalmazottai

Newtown | Adam Lanza tizenkét kislányt, nyolc fiút és hat felnőtt nőt ölt meg, mielőtt magával is végzett pénteken a connecticuti Newton Sandy Hook általános iskolájával - közölte hivatalosan a rendőrség. A meggyilkolt gyermekek mindegyike 6-7 éves volt, valamennyien az iskola előkészítő osztályába jártak.
MTI

2012. december 16. 14:25

A 27 éves Victoria Leigh Soto a testével védte az elsőosztályosokat, amikor a gyilkos és a gyermekek közé vetette magát. A The Independent of Sunday című brit vasárnapi lap címoldalán "Sandy Hook hősnője" aláírással közölte a fényképét.

    A tanárnő a jelentések szerint több gyermeket elrejtett a mosdóban, és a testével védelmezte őket a golyóktól.

    Az iskola több alkalmazottja is hősként viselkedett. Például az a munkás, aki bekapcsolta a házi telefont, hogy figyelmeztesse a többieket, valami baj van az épületben. Az a gondnok, aki az életét kockáztatva végigrohant a termeken, hogy figyelmeztessen a veszélyre. Az az irodai alkalmazott, aki négykézláb vezetett ki tizennyolc gyermeket biztonságos helyre, majd papírt és ceruzát adott a kezükbe, hogy nyugton maradjanak.

    Az iskola alkalmazottai - többen az életük árán - számos életet mentettek meg. "Hihetetlen hőstetteket hajtottak végre" - mondta Janet Robinson körzeti főfelügyelő. "A tanárok valóban a diákokra koncentráltak" - mondta újságíróknak szombaton.

    Miután Adam Lanza fegyverrel a kézben berontott az iskolába, Mary Sherlach, az iskola pszichológusa és Dawn Hochsprung iskolaigazgatnője feléje rohant. A 47 éves Hochsprungot akkor lőtte le, amikor megütötte a fegyveres férfit.

    Az 56 éves Sherlach veje, Eric Schwartz szerint úgy halt meg, hogy azt tette, amit szeretett: gyerekekkel foglalkozott.

     Az egyik tanár, Theodore Varga elmondta: amikor  elkezdődött a lövöldözés, az egyik gondnok végigrohant a termeken, hogy figyelmeztesse az embereket. Neki sikerült túlélnie a lövöldözést.

    Kaitlin Roig tanárnő 15 diákot egy kis mosdóban rejtett el, s egy könyvespolcot húzott az ajtó elé, és felszólította a gyerekeket, maradjanak nyugton.

    A rendőrség továbbra is nyomoz annak felderítésére, hogy miután megölte otthon az anyját, Lanza miért ostromolta meg több fegyverrel az iskolát.

    A rendőrség korábban közölte, hogy bizonyítékokat talált az indítékra, de egyelőre nem hozza őket nyilvánosságra.

    A fiúnak gondjai voltak a közösségbe való beilleszkedéssel, és az anyja több évre kivette az iskolából, magántanuló volt - mondta el Louise Tambascio, a My Place étterem tulajdonosa, ahol az anya törzsvendég volt.
 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
koronavírus

Egy új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szlovákiában

*

Tényleg olcsóbbak lesznek a repülőjegyek a járvány után?  

Rigó László

Újraindul a sörgyártás Rimaszombatban?

Szenc

Zökkenőmentesen indultak újra az óvodák

Trianon felé – Felvidéki sorsfordulók az államfordulat első évében

Trianon felé – Felvidéki sorsfordulók az államfordulat első évében

Robert Fico

Fico cáfolta, hogy egy kastélyban élne

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.