Külföld

Hárman embert sodort halálra a lavina

Bécs | Három ember halálát okozta három különböző lavina kedden Ausztriában. Két túrázó Salzburg tartományban, egy harmadik Tirolban vesztette életét. A Salzburg tartománybeli Obertauernben, Pongau járásban egy tiroli házaspár váltott ki lavinát túrázás közben. A férfit egy fatörzshöz préselte a hógörgeteg, ő halálos sérüléseket szenvedett a balesetben.
MTI

2013. március 5. 19:37

Feleségét nem sodorta el a lavina, a mentőket ő értesítette.
    Scheffau közelében két embert sodort el egy lavinaomlás. Négy arra járó túrázó segített a segítségükre, ők ásták ki őket a hó alól. Az egyik túrázót már nem tudták megmenteni, a másikat mentőhelikopterrel kórházba szállították.
    A tiroli Zillertalban szintén nem tudtak megmenteni egy túrázót, akit betemetett a lezúduló hótömeg. A mentési munkálatokat hátráltatta az erős szél.
    A hegyi mentők megnövekedett lavinaveszélyre figyelmeztettek kedden. Az erős főn szél (azaz a száraz és meleg bukószél) miatt fél nap alatt egyszeriben megváltozott a túrázóknak addig kedvező időjárás. A déli, meleg légáramlat hatására a hótakaró nagy tengerszint feletti magasságig vizesebbé vált és veszített stabilitásából. Salzburg tartományban az ötfokozatú skálán 2-es, Tirolban a legtöbb helyen szintén 2-es, illetve a főnnek kitett területeken 3-as figyelmeztetés lépett életbe.

Önnek ajánljuk

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

A filozófia kiszólt hozzám

Köpni-nyelni nem tudunk a Macskák előzetesétől

Remegéseiről is beszélt Merkel a nyári sajtóértekezletén

Földrengés volt Athén környékén

Čaputová: Segítsünk a családoknak, és kerüljük a megosztottságot

Legfrissebb galériák
Olvasta már?