Külföld

Eltűnt utasszállító - Narancssárga tárgyat találtak a tengeren, vietnami helikopterek repültek a helyszínre

Hanoi | Egy narancssárga tárgyat észlelt a vietnami tengeri rendőrség egyik pilótája hétfőn a Dél-kínai-tengeren, amely felett eltűnt a Malaysia Airlines Boeing 777-es utasszállító gépe, ezért a haditengerészet két légi járművet vezényelt a helyszínre - közölte a vietnami légierő egyik parancsnoka a Hszinhua kínai hírügynökséggel.
MTI

2014. március 10. 12:00

Elképzelhető, hogy az észlelt tárgy az eltűnt repülőgép mentőcsónakja. A rendőrségi gép pilótája a Tho Chu szigettől 177 kilométerre délnyugatra észlelte a tárgyat. A haditengerészet egy Mi 171 típusú helikoptert és egy DHC6 típusú hidroplánt vezényelt a helyszínre a dél-vietnami Phu Quoc szigetről, ahol a kutató-mentő műveletet irányítják - mondta Tran Vang Quang, aki a szóban forgó Mi 171-es pilótája. A helikopter 1 óra 20 perc alatt ér a helyszínre.
    
Vietnamot Malajzia értesítette, hogy egy pilótája látott a tengeren egy tárgyat amely lehet a Boeing 777-es mentőcsónakja. A vietnami tengeri rendőrség ezután ellenőrizte az információt, és számolt be a narancssárga tárgyról.
    
A malajziai légitársaság gépén 227 utas - köztük 154 kínai -, és 12 fős személyzet utazott szombaton Kuala Lumpurból Pekingbe.
 
Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?