Külföld

A mexikói hatóságok feltehetőleg megölték a Zetas drogkartell vezetőjét

Mexikóváros | A mexikói hatóságok feltehetőleg megölték a legkegyetlenebbnek tartott drogkartell, a Los Zetas vezetőjét, Heriberto Lazcano Lazcanót egy fegyveres összecsapásban - jelentették be hivatalosan helyi idő szerint hétfőn igazságügyi orvos szakértők első megállapításai alapján.
MTI

2012. október 9. 11:51

A drogkartellek elleni hatósági hadjáratban részt vevő tengerészgyalogság katonái az Egyesült Államokkal határos Coahuila szövetségi államban vívtak tűzpárbajt vasárnap a Zetas embereivel, és öltek meg közülük kettőt. Ha bebizonyosodik, hogy valóban Lazcano (ragadványnevein El Lazca vagy a Hóhér) az egyik, akkor ez jelentős fegyvertény a drogbandák ellen hat éve tartó háborúban. 

    
A tengerészeti minisztérium közleménye szerint a drogbanda tagjai támadtak rá vasárnap gránátokkal és tűzfegyverekkel egy tengerészgyalogos járőr gépkocsijára Progreso faluban, a texasi határtól 125 kilométerre nyugatra. Az utóbbiak viszonozták a tüzet, és "lelőttek két feltételezett bűnözőt".
    
Lazcano a hatóságok által leginkább keresett drogvezérek közé tartozott Mexikóban, és a kormány 2,6 millió dollárt tűzött ki a fejére, amihez Washington még hozzátett 5 milliót. Gyilkosságok százaiban való részvétellel gyanúsítják, egyebek közt azzal a 2004. júniusi bűncselekménnyel, amelyben Francisco Ortiz Franco, egy tijuanai hetilap vezető szerkesztője volt az áldozat. Ortiz Francót - akinek a lapja gyakran foglalkozott drogtémákkal - két kisgyermekének szeme láttára lőtték le, amint egy kórházból távozott.
Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?