2500 euróval indítják haza a migránsokat

Párizs |

<div>Franciaország 2500 eurót ad azoknak a migránsoknak, akik önként elhagyják az országot.</div>

Az önként hazatérőknek járó segély mindig is létezett Franciaországban. A 650 eurós összeget a calais-i migránstábor felszámolásával párhuzamosan októberben 350 euróval megemelte a kormány, és most további 1500 eurós rendkívüli emelést jelentett be. A 2500 eurót csak az a nem uniós állampolgár kaphatja meg, aki az év végéig elhagyja az országot és belegyezik, hogy a francia kormány egy éven át figyelemmel kísérje visszailleszkedését hazájában. „Az intézkedés garancia arra, hogy az emberek ösztönzést találjanak a visszailleszkedésre hazájukban, és ne kerüljenek ismét életveszélybe azzal, hogy embercsempészekre költenek hatalmas összegeket” – mondta Didier Leschi, a bevándorlási és integrációs hivatal igazgatója. Az intézkedéssel a francia hatóságok olyan illegális bevándorlókat szeretnének hazautazásra bírni, akiknek elutasították a menedékkérelmét, illetve gazdasági bevándorlónak számítanak. A hivatal vezetője szerint elsősorban az afgán állampolgárokat érdekelheti a lehetőség. Közülük tavaly 19-en, idén pedig 400-an fogadták el, hogy a támogatásért cserébe önként hazautaznak. A francia bevándorlási hivatal idén eddig 3051 migráns önkéntes hazautaztatását szervezte meg, s arra számít, hogy a jelentős emelésnek köszönhetően év végéig idén 4500-an hagyják el az országot.Franciaország sokáig nem számított célországának, de tavaly 80 ezer kérelmet regisztráltak a hatóságok, idén viszont 100 ezerre emelkedhet ez a szám. A többi nyugat-európai országhoz képest mérsékeltebb migránsáradat ellenére a francia hatóságok sokáig nem voltak felkészülve a menedékkérők elhelyezésére, illetve arra, hogy az elutasított kérelmezők valóban elhagyják az országot.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?