Közélet

ZÖLD NAP három szlovákiai városban

Sólymos László miniszterelnök-helyettes, környezetvédelmi miniszter hétvégén folytatta a környezeti nevelést népszerűsítő körútját. Kelet-Szlovákia után most Dunaszerdahelyen, Pozsonyban és Komáromban rendezték meg a ZÖLD NAPOT. A fővárosi esemény enyben nyílt nap is volt a minisztériumban, amely már hagyományosan több ezer látogatót vonzott.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. május 13. 10:20

- Képarchívum

A hatékony jogszabályi háttér kialakítása mellett a zöldtárca intenzíven támogatja a környezeti oktatást is. A környezettudatosságra való nevelést a legkisebbeknél kell kezdeni, hogy kialakuljon bennük a környezet iránti felelősségtudat. „Meggyőződésem, hogy a nagyobb pozitív változás is olykor apróságokon alapszik, ha sok ember naponta megteszi őket” – mondta Sólymos László miniszter.

A szaktárca és a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség által szervezett  ZÖLD NAP  lényege, hogy rávilágítson a környezeti nevelés fontosságára. Az esemény elsősorban az óvodásokat és iskolásokat, illetve szüleiket kívánja megszólítani. A gyerekeknek kreatív ökoműhelyek, különféle versenyek, attrakciók, és meseszínház biztosította a tartalmas szórakozást, miközben megtanulták, hogy a környezet iránti tisztelet játszva elsajátítható.

Egyik fő küldetésünknek tartjuk a környezeti oktatás támogatását, hiszen ez a befektetés a jövőben sokszorosan megtérül. Én nemcsak nekünk, hanem a bolygónak is“ – tette hozzá Norbert Kurilla, a tárca államtitkára.

A pozsonyi ZÖLD NAP egyben nyílt nap is volt a környezetvédelmi minisztériumban. Sólymos László tárcavezető kis időre átadta miniszteri székét azoknak a gyereknek és felnőtteknek, akik felkeresték az irodáját. A rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy a minisztérium háttérintézményei érdekes formában mutassák be tevékenységüket. Nem hiányozhatott a dunai hajózás vagy a bősi mentőalakulat bemutatója sem. A kicsiket a Varázsfa színházi produkció szórakoztatta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ez az öt csapat lehet a DAC ellenfele az EL-ben

Keresik a Duna-alagút átépítőjét

Kassai rendőrök: ne hagyják a gyereket az autóban

Ezért nem szabad a tévé előtt aludni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?