Közélet

VšZP: kíméletlen harc folyik a biztosítottakért

Pozsony | Aki a jövő év elejétől egészségbiztosítót szeretne váltani, az szeptember végéig nyújthatja be az ehhez szükséges kérvényt, a biztosítók között így egyre kíméletlenebb harc folyik az új ügyfelekért – nyilatkozta Miroslav Kočan, az Általános Egészségbiztosító (VšZP) vezérigazgatója.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2017. szeptember 8. 12:14

Szerinte a versenytársaik félrevezető információkkal próbálják meg átcsalogatni magukhoz az Általános Egészségbiztosító ügyfeleit. Kočan szerint már az orvosok is figyelmeztették őket arra, hogy az egészségbiztosítóknak ügyfeleket toborzó ügynökök hamis információkat adnak meg a legnagyobb hazai egészségbiztosító által megkötött szerződésekről és az általa nyújtott szolgáltatásokról. Kočan azonban nem kívánta részletezni, mely társaság ügynökeiről van szó, mint ahogy azt sem, mely régióban észlelték a legtöbb visszaélést. „Ha a versenytársak túllépnek egy bizonyos határt, kénytelenek leszünk az egészségügyi felügyelethez fordulni” – tette hozzá a vezérigazgató, aki szerint nem terveznek ellenkampányt.

A biztosítók ügyfelei minden évben szeptember végéig adhatják be kérvényüket a biztosítóváltásra, amit az egészségügyi felügyelet ellenőriz. Ha mindent rendben találnak, az átlépésre a következő év január elsejétől kerül sor. A régi biztosítóból nem kell kijelentkezni, a kijelentést megteszi az a biztosító, ahová a biztosított átlépett. Az ügyfelek december végéig még a régi biztosítójukhoz tartoznak, az egészségügyi kezeléseik, kivizsgálásaik és a gyógyszereik költségeit még a régi biztosító fizeti.

Az idei év elejétől 118 887-en váltottak egészségbiztosítót, az összes biztosított 2,3 százaléka. Az Általános Egészségbiztosítónak az idei évtől 8663-an fordítottak hátat, ami azonban a 63 százalékos piaci részesedéssel rendelkező társaság ügyfeleinek csupán a 0,27 százaléka. A VšZP ügyfeleinek száma ugyan enyhén csökkent az utóbbi években, de még mindig magasan ez a biztosító a piacvezető. (SITA, mi)

Önnek ajánljuk

Fico már nem akar a kormány tagja lenni, Kaliňák távozni szeretne a politikából

Híd-lista: politikusoktól egészen a nyugdíjasokig

Franciaország–Magyarország kézilabdameccs a tévében

Ruszó Tibor bejutott az X-Faktor döntőjébe

Trump finoman megfenyegette Kim Dzsong Unt

A szovjet diplomácia jelentései a magyar–szlovák kapcsolatokról 1939–40-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.