Közélet

Újra vizsgálat indult az újságíró halála kapcsán

Nem kizárt, hogy a 2016-ban elhunyt Leona Kočkovičová Fučíková, a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió érsekújvári régióbeli tudósítóját meggyilkolták. Erre utalt vallomásában a Ján Kuciak meggyilkolásának ügyében gyanúsított A. Zoltán.
Demecs Péter

2019. március 26. 18:54

Leona Kočkovičová Fučíková - NMH-fotó

A hatóságok egyelőre nem akarják kommentálni az új értesüléseket.

Kočkovičová 2016 végén halt meg. Az év utolsó napjaiban családjával volt síelni. Este kék foltok jelentek meg a lábán, de azt gondolta, a síelés közben ütötte meg magát, mikor elesett. Mikor elkezdett zsibbadni a keze, inkább elment a breznói kórház sürgősségi osztályára. A CT-kivizsgálás masszív agyvérzést igazolt, azonnal a besztercebányai kórházba szállították, ám már út közben elveszítette az eszméletét, két nappal később pedig meghalt. Az orvosok szerint a halál oka akut leukémia volt, kórbonctani vizsgálatot nem végeztek. 

Kočkovičová neve a Joj televízió híradása szerint újonnan a Marián Kočner elleni, a Kuciak-gyilkosság kapcsán benyújtott vádemelési javaslatban is megjelent. A nyomozó szerint a gyanúsítottak egyike, A. Zoltán azt vallotta, hogy Alena Zs. 2016 nyarán megkérte, hogy vigye őt el az erdőbe.

„Gyilkos galócákat szedtek. Majd később, 2016 végén tudomása szerint megmérgeztek egy újságírót, Kočkovičovát”

– írja a Kuciak-ügyet vizsgáló nyomozó. 

A JOJ híradójának Kočkovičová férje azt nyilatkozta, hogy felesége A. Zoltánt és Alena Zs.-t sem ismerte, soha senki nem fenyegette, nem foglalkozott kényes témákkal, Kočnerrel kapcsolatos ügyekkel. A Denník N értesülései szerint A. Zoltán minden bizonnyal csak azért említette Kočkovičová nevét, mert emlékezett rá, hogy meghalt. Semmi olyat nem árult el, ami igazolná, hogy Alena Zs. ölte vagy ölette meg. A rendőrség ismét elkezdett foglalkozni az esettel, az újságíró halálát és annak körülményeit ismét megvizsgálják, bővebb információkat jelenleg nem tesznek közzé. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Komáromba a környező falvakból is érkeznek elsősök

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Elhunyt a Celtic Glasgow legendája

Legfrissebb galériák
Olvasta már?