Újabb törvényfordítások jelentek meg a Slov-lexen

Bukovszky László
Pozsony |

Újabb törvények jelentek meg magyar, ukrán, ruszin és roma nyelven a Slov-Lex elektronikus törvénygyűjteményben. A fordításokat a kisebbségi kormánybiztos nyelvi tanácsadó csapatának tagjai készítették. 

„Az elmúlt hónapokban intenzív tárgyalásokat folytattunk a törvénykezésért felelős miniszterelnök-helyettes hivatalával, hogy lefordíthassunk egy újabb törvénycsomagot. Örülök, hogy a korábban elindított folyamatok újabb sikereket eredményeznek. Kisebbségi kormánybiztosként további lépéseket teszek annak érdekében, hogy stabilan folytatódjon ez a gyakorlat” – hangsúlyozta Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos.

A Slov-lex portálon jelenleg 16 magyar, 13 roma, 11 ruszin, 9 ukrán és 8 német nyelvű fordítás található. Az államnyelvi megfelelőjükkel ellentétben a lefordított jogszabályok jogilag nem kötelező erejűek, csupán tájékoztató jellegűek. „Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek a fordítások az egységes terminológiájuknak köszönhetően teljesítik a hiteles, szöveghű, anyanyelven történő tájékoztatás alapkövetelményét” – olvasható a hivatal közleményében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?