Közélet

Újabb kilépés, négyen távoznak a SZMÍT-ből

Pozsony | Négy író, költő lépett ki a Szlovákiai Magyar Írók Társaságából, így ezzel már 14-re nőtt azon hazai magyar írók száma, akik kiléptek a Hodossy Gyula vezette szervezetből.
Szalay Hajnalka

2019. augusztus 17. 10:23

SZMÍT

Ezúttal Ardamica Zorán, Barak László, Szalay Zoltán és Vida Gergely hagyta el a társaságot. „Úgy véljük, a társaság vezetése nem játszadozhat a tagság bizalmával, egyértelműen és meggyőzően kellett volna jelezni, hogy a SZMÍT továbbra is nyitott, a szakmai kritériumokat teljesítő szerzők irányába azok világnézeti meggyőződésétől függetlenül. Ennek elmaradásával csak tovább fokozódik a SZMÍT-et az utóbbi években jellemző válság” – áll a kilépők levelében. Július végén tíz szerző jelezte, hogy elhagyja a szervezetet, mert annak elnöke, véleményük szerint, túl nagy teret ad a magyar kormánynak, hogy az intézményen keresztül befolyásolhassa a hazai magyar irodalmi életet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?