Közélet

Új vezetőséget választott és értékelte a választás eredményét a Híd

Fülek | Sólymos Lászlót választotta elnökévé a Híd Füleken megrendezett kongresszusa. Bugár Béla bejelentette, hogy távozik az aktív politikából.
Hegedűs Norbert

2020. május 30. 15:43

Frissítve
sólymos lászló
- Somogyi Tibor felvétele

Füleken ült össze a Híd XII. kongresszusa, melynek legfőbb feladata az új vezetőség megválasztása volt. A szigorú higiéniai körülmények között megrendezett gyűlésre az egész országból érkeztek küldöttek.

Bugár befejezte

Bugár Béla, a Híd korábbi elnöke már a kongresszus előtti interjúban kijelentette, hogy ő már nem kíván tisztséget vállalni:

„Mindig ott leszek, ha segítségre lesz szükségük, de ez a maximum, amit tőlem várhatnak, én már nem akarok aktívan politizálni“

Röviden értékelte a gyenge választási eredményt is, melyet szerinte két hibára lehet visszavezetni. Egyrészt a Smerrel és SNS-szel kötött koalícióba történő belépéskor ugyan számítottak rá, hogy előkerül egy-egy csontváz a szekrényekből, de úgy gondolták, hogy az emberek megértik, hogy minden politikai párt a saját jelöltjéért felel. A második hibaként azt nevezte meg, hogy a Kuciak-gyilkosság idején még nem rendelkeztek azokkal az információkkal, amikkel most, nem tudták hogy egyes smeres jelöltek mennyire összefonódtak Marián Kočnerrel. Bugár szerint ha akkor ezt tudják, akkor megkockáztatták volna akár az előrehozott választást is.

Sólymos az új elnök

A párt legmagasabb szerve is értékelte a februári parlamenti választás eredményét, tárgyalt az alapszabályról és megválasztotta az új vezetőséget is. A Híd új elnöke Sólymos László korábbi környezetvédelmi miniszter lett, akit A. Nagy László jelölt a posztra. Sólymos tisztában van azzal, hogy csapata milyen nehéz fába vágta a fejszéjét:

„Az olyan mértékű választási vereségből, amelyet a párt elszenvedett, nem könnyű csak úgy felállni. Nem lesz egyszerű visszaszerezni a választók bizalmát.“

- mondta az új elnök. Kiemelte a „restart“ fontosságát és a párt megújításának célját:

„Hónapokkal ezelőtt történelmi esélyt szalasztottunk el. A következőt, amely akár az utolsó is lehet, már nem halaszthatjuk el.“

Az új elnök azt is leszögezte, hogy a párt alapértékei, melyek a között a kisebbségek és a többség közti békés együttélés, a kölcsönös tisztelet és tolererancia szerepelnek, nem változnak.

Fiatalítás az elnökségben

A párt új alelnökei: Agócs Attila Fülek polgármestere, Pataky Károly Királyhelmec polgármestere, Tóth Marián Tardoskedd polgármestere és Michal Goriščák Felsővízköz polgármestere. Az új vezetés a régiókban is szeretné biztosítani a kisebbségek képviseletét. Az elnökségben helyet kapott még rajtuk kívül Peter Krajňák, Ravasz Ábel, Sárközy Irén, és Rigó Konrád. is.

 

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Andrej Doležal

Jobban odafigyelnek majd a külföldről hazaérkezőkre

Branislav Gröhling
Frissítve

Gröhling diplomamunkája is plágiumgyanús

allergia

Öt év múlva mindenki allergiás lehet

Frissítve

Afrikai sertéspestisben pusztult el két állat egy ágcsernyői háztájiban

galántai asztalitenisz

Jövőre is extraligások a galántaiak

koronavírus rendőrség határ

24 óra alatt 64 444 gépkocsi hajtott be Szlovákia területére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.