Közélet

Üdülési csekk csak a legalább 24 hónapja dolgozó alkalmazottaknak jár majd

Pozsony | Az üdülési utalványok azon cégek számára lesznek kötelezőek, amelyek 50 vagy ennél több dolgozót alkalmaznak. A csekkeket csak olyan alkalmazottak igényelhetik majd, akik legalább 24 hónapja munkaviszonyban vannak az adott cégnél. Ezt Radovan Baláž, az SNS képviselője jelentette ki a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülése után az idegenforgalom támogatásáról szóló törvényjavaslattal összefüggésben.
TASR

2018. október 15. 16:52

Radovan Baláž - TASR-felvétel

Baláž hozzátette: a gazdasági bizottság elé terjesztett módosító javaslat két alapvető változást fogalmaz meg az eredeti javaslathoz képest. Az első módosítás értelmében csak az 50 vagy ennél több dolgozót alkalmazó vállalatok számára lesz kötelező biztosítani az üdülési utalványokat. A 49 vagy ennél kevesebb alkalmazottal működő cégek esetében az üdülési csekkek önkéntes alapon lesznek kiutalhatók a dolgozóknak.

A másik jelentős változás, hogy az üdülési utalvány igénylésének feltétele nem 12, hanem legkevesebb 24 hónapnyi munkaviszony lesz, melyet az adott alkalmazottnak ugyanannál a munkáltatónál kell ledolgoznia. „Elsősorban a hazai idegenforgalmat szeretnénk támogatni, ezért a kedvezmény csak a szlovákiai szállásokra fog vonatkozni” – tette hozzá Baláž.

2018. szeptember 13. 17:22

Második olvasatban az üdülési utalványok
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hol itt az igazság?

Az ország nagy részén talaj menti fagyokra kell számítani

Elhozta a három pontot Nagymihályból a DAC

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Négyszáz program a Budapesti Könyvfesztiválon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?