Közélet

Tudjuk, hogy az R7-es melyik új szakaszát adják át először

Az utolsó simításokat végzik az R7-es gyorsforgalmi úton, március elején átadják a forgalomnak a a gyorsforgalmi Somorja–Ketelec kereszteződés közti 25,2 kilométeres szakaszát, valamint a D4-es körgyűrű 4,5 kilométeres szakaszát a szóban forgó kereszteződés, és az I/63-as főút között. Az R7-es további szakaszának megnyitására Somorja és Egyházgelle között még egy kicsit többet kell majd várni.
Demecs Péter

2020. február 13. 14:12

R7-es gyorsforgalmi út
- Somogyi Tibor felvételei

Személyesen is végigjártuk Érsek Árpád közlekedési miniszterrel az R7-es gyorsforgalmi út kész szakasz, 25,2 kilométeres szakaszát. Az úton már csak az utolsó simításokat végzik, kihelyezik a zajelterelő falakat, teherautók egy helyen már kiszállították a közlekedési táblákat, így ezek felszerelése is hamarosan befejeződik, és lassan végeznek az út menti kerítések felszerelésével is. „Én örülök, hogy ezt a projektet, melynek kezdetén tíz évvel ezelőtt én is jelen voltam, hamarosan befejezzük és átadhatjuk a forgalomnak. A Ketelec és Somorja közti szakaszon már úgymond csak az adminisztratív munkálatok vannak hátra, s az utat, amely úgy gondolom már így is jelentősen megkönnyíti a sofőrök életét, megnyithatjuk” – mondta tegnap lapunknak Érsek.

Galéria
r7-es-1
r7-es-2
r7-es-3
r7-es-4
+11

A projekt ezen szakasza zökkenőmentesen zajlik ugyanúgy, mint az új Duna-hídon. Azt, hogy mi lesz a problémás közel fél kilométeres sztrádaszakasszal, melynek statikai problémái vannak, egyelőre nem tudni. „Mi a részünkről minden ellenőrzést elvégeztünk, jelenleg a kivitelező oldalán pattog a labda. 90 napja van, hogy eltávolítsa a hiányosságokat, ellenkező esetben már nem lesz más lehetősége, mint lebontani a szakaszt és saját költségekre újraépíteni azt” – pontosított Érsek. A D4R7 Construction konzorciumhoz tartozó Ferrovial Agroman Slovakia képviselője, Jorge Sanz Bravo nem akart konkrétan válaszolni arra a kérdésre, mi lesz a problémás szakasz sorsa. „Szorosan együttműködünk a közlekedési tárcával a probléma megoldásán” – ismételte meg több alkalommal azzal, hogy a szakasz építése során anyagot engedéllyel rendelkező beszállítóktól vásárolták. A minisztérium mérései igazolták, hogy az ötszáz méteres útszakasz alapozása nem fogja elbírni a forgalmat, a statikájával vannak gondok.

További részleteket a holnapi nyomtatott Új Szóban olvashatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Bugár Béla
Frissítve

Bugár: a választások után először Menyhártot fogom hívni

Menyhárt József

Menyhárt: Ez a Híd utolsó kétségbeesett segélykiáltása

Simon Zsolt

Simon: Bugár bepánikolt

čaputová nagymácséd

Čaputová Nagymácsédon rótta le kegyeletét Kuciak és Kušnírová emléke előtt

p

Parlament: Jövő hétre halasztották a szavazást

d

Forró zuhany égette halálra a nyugdíjas rendőrtisztet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.