Közélet

Trump Bridget A. Brinket javasolta az USA szlovákiai nagykövetének

Donald Trump amerikai elnök a Michigan államból származó Bridget A. Brinket szándékozik kinevezni az Egyesült Államok különleges és meghatalmazott nagykövetének Szlovákiában. További személyeket is javasolt a nagykövetség kulcspozícióinak betöltésére. Erről kedden (3. 19.) tájékoztatott a Fehér Ház.
TASR

2019. március 20. 11:15

- TASR-felvétel

Brink magas beosztású, hivatásos diplomata, aki korábban az amerikai külügyminisztériumnál dolgozott az európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár helyetteseként. Húsz évet töltött külügyi szolgálatban mint a nagykövet helyettese a grúziai Tbilisziben és az üzbegisztáni Taskentben.

Korábban a nemzetbiztonsági tanácsnál is dolgozott, ahol az Égei-tengeri régióval (Törökország, Görögország, Ciprus) és a Kaukázussal (a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger közötti terület) szemben folytatott politikáért felelt. A tanács az amerikai elnök legfőbb tanácsadó szerve a nemzetbiztonsági, a hadi és külpolitikai kérdésekben.

Bridget A. Brink tudományos fokozatait az ohioi Kenyon College, valamint a londoni School of Economics and Political Science (LSE) egyetemeken szerezte. A leendő nagykövet beszél oroszul és szerbül, alapszinten grúz és francia nyelven is.

Az elnök javaslatát az amerikai Kongresszus felső házának, a Szenátusnak is jóvá kell hagynia.
 

Kinevezése esetén Brink Adam Sterling helyét venné át, aki 2016 óta tölti be a hivatalt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

2040-re 2,5 millióval csökkenhet a V4-ek lakossága

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?