Közélet

Távozik hivatalából Šufliarsky főügyészhelyettes

Pozsony | Peter Šufliarsky, a főügyész első helyettese április 1-jével távozik a hivatalából. Ezt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Jaromír Čižnár főügyész.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. március 29. 14:29

- TASR-felvétel

Peter Šufliarsky főügyészhelyettes fél év alatt 430 SMS-üzenetet váltott a váltóhamisítással, illegális fegyverkezéssel és Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelésével gyanúsított Marián Kočnerrel. Šufliarsky korábban tagadta kettejük kommunikációját, csak azután ismerte el, miután Igor Matovič nyilvánosságra hozta egy részét.

Peter Šufliarsky tegnap már elismerte, hogy valóban kommunikált Marián Kočnerrel a Matovič által megjelölt időszakban. Ugyanakkor megismételte korábbi állítását, mely szerint a kommunikációt mindig Kočner kezdeményezte.

Jaromír Čižnár (Smer-jelölt) röviddel Matovič sajtója előtt kijelentette, néhány napja már vizsgálja helyettese SMS-üzeneteit. Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője szerint Čižnár és Šufliarsky már tárgyalt az üzenetváltásról, újabb egyeztetésre kerül sor, ha a Kuciak-gyilkosságot vezető nyomozó megerősíti, hogy az aktákban szereplő üzenetváltás teljes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Volzová: Sokáig haboztam, hogy egyáltalán utazzak-e Szlovákiába

Kočner az adóhivatalban is befolyást akart

Veszélyben a mobiltelefonok és a SIM-kártyák 

Fico: Óriási rá az esély, hogy megválasztjuk a hiányzó alkotmánybíró-jelölteket

Čaputová New Yorkban részt vesz az ENSZ Közgyűlésén és a klímacsúcson is

A kenyér mint kapaszkodó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?