Tanácsadással segítik az adózókat

adóbevallás k

A központi adó- és vámhivatal újabb szolgáltatással rukkol elő a jövedelemadó- bevallásukkal bajlódók számára. A szokásos kommunikációs csatornákon kívül március utolsó két hetében online tanácsadást is nyújtanak az arra rászorulóknak.

Már csak néhány hét van hátra a jövedelemadó-bevallás benyújtására, valamint a 2022-es adó befizetésére. Annak érdekében, hogy az ügyfelek könnyebben teljesíthessék az adózással kapcsolatos kötelezettségeiket, a segítségre szorulók a megadott órákban élőben csetelhetnek az adóhivatal tanácsadóival, akik segítenek az A típusú adóbevallás kitöltésében, és a B típusú bevallások elkészítésében is, amennyiben munkaviszonyból vagy bérbe adott ingatlanból származó jövedelemről van szó (kivéve, ha bérbe adott ingatlanokkal foglalkozó vállalkozást működtetünk).

„A szolgáltatást az érdeklődők március 20-ától március 31-éig a munkanapokon vehetik majd igénybe. A 12. héten délelőtt 9 és 11 óra között, majd délután 14 és 15 óra között, a 13. héten pedig délelőtt 10-től 12 óráig, délután pedig 17 órától 19 óráig lesz elérhető a szolgáltatás” – mondta el lapunknak Martina Rybanská, a központi adó- és vámhivatal szóvivője.

Az online tanácsadáshoz való hozzáférés egyszerű: a központi adó- és vámhivatal honlapján, a Kapcsolatok (szlovákul Kontakty) menüpontban érhető el. Mindössze annyit kell tennünk, hogy rákattintunk az Élő csevegés (Live Chat) mezőre, és kiválasztjuk az A vagy B típusú adóbevallás mezőt. Az ügyfelet ezután átirányítják egy tanácsadóhoz, akitől részletes információkhoz juthat az őt érintő kérdésekkel kapcsolatban. Az online tanácsadó központ mellett az ügyfelek az adóhivatal többi call center csatornáját is igénybe vehetik, azaz telefonon, a 048/43 17 222-es telefonszámon, vagy e-mailben is kapcsolatba léphetnek a tanácsadókkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!