Közélet

Szolgálati autó magáncélra, olcsó nyaralás állami üdülőben

Pozsony | Képzelje el, hogy születésnapja vagy diplomaosztó ünnepsége van, ezért megkéri munkaadóját, kölcsönözze szolgálati autóinak valamelyikét – mert a családját is el szeretné vinni az ünnepségre. Lehetetlen vállalkozás? Nem mindenkinek. Például az elnöki palota alkalmazottjai a fizetésükön kívül ilyen szolgáltatást is igénybe vehetnek.
Demecs Péter

2013. augusztus 16. 20:35

A kormányhivatal, az elnöki palota vagy a minisztériumok alkalmazottai fizetésükön felül számos más juttatásban vagy előnyben is részesülnek. Például ha a szociális és munkaügyi minisztérium dolgozójának gyermeke születik, automatikusan 300 eurós prémiumot kap.
 
A pénzügyminisztérium hivatalnokai Trencsénteplicben nyaralhatnak a Krista villában – ha a kiválasztott időpontban találnak szabad szobát. Hasonló juttatásokra számíthatnak – kollektív szerződésüknek köszönhetően – a parlament alkalmazottai is. Igénybe vehetik péládul a csesztei üdülőt, ahol viszonylag kedvezményes áron luxuskörülmények közt üdülhetnek.
A kormányhivatalban dolgozók minden vasárnap ingyen járhatnak úszni egy fővárosi uszodába (itt szokott úszni a hivatal legfontosabb „alkalmazottja”, Robert Fico miniszterelnök is). Ők ugyancsak igénybe vehetik a kormányhivatal tulajdonában lévő üdülők valamelyikét, hétvégézhetnek a Magas-Tátrában, vagy olcsón szállhatnak meg Kassán. A lehetőség természetesen a családtagjaikra is vonatkozik.
 
Több minisztériumban a dolgozók csökkentett, heti 37,5 órás munkaidőre számíthatnak, öt hét szabadságra 33 éves korig, az idősebbek már hat hétre. Ez éppen egy héttel több, mint amit a munkatörvénykönyv előír. Nem számít ritkaságnak az sem, ha egy alkalmazott kerek évfordulók alkalmával prémiumot kap, például 50. életév betöltésekor egyhavi fizetésnek megfelelő prémium jár a pénzügyminisztériumban. A szociális ügyi tárcánál dolgozók havi 8, tehát évi 96 euró hozzájárulást kapnak üdülésre.
 
A parlamentben vagy az államfőnél dolgozók ráadásul ingyen autót is kölcsönözhetnek. A köztársasági elnöki hivatal például esküvő vagy születésnap alkalmával kölcsönzi ingyen a szolgálati autót, az alkalmazottnak csak a felhasznált üzemanyagot kell kifizetnie. A kocsihoz természetesen sofőr is jár.
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
oltasos

Az oltás és az óvintézkedések betartása életeket menthet

szekelytoma

Keleten is rohamosan emelkednek az ingatlanárak

koronavírus

Koronavírus – Ismét közel 3500 fertőzöttet azonosítottak egyetlen nap alatt, hárman elhunytak

Bankrablót keres a pozsonyi rendőrség

Ismét bankautomatát robbantottak

Kecsegét telepítettek, pár nap múlva kifogtak egyet

Kecsegét telepítettek, pár nap múlva kifogtak egyet

pp

Széthulló világunk cserepei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.