Közélet

Szlovákiában a legdrágább a tankolás

Pozsony | Nincs változás, a visegrádi országok (V4) közül továbbra is Szlovákiában fizetjük a legtöbbet az üzemanyagért.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. július 10. 07:34

- Fotó: Matej Jankovič/Plus jeden deň

Vásárlók ezrei utaznak ezekben a napokban Magyarországra, a forint gyenge árfolyama miatt ugyanis jóval olcsóbban lehet bevásárolni, mint Szlovákiában. Ha autóval utaznak, érdemes üresebb tartállyal elindulni, Magyarországon ugyanis jelenleg az üzemanyag is olcsóbb; s nem csak ott, a környező országok közül Szlovákiában fizetjük a legtöbbet az üzemanyagért.

2018. május 9. 12:07

Drágábban tankolhatunk

Lucia Dovalová, a Postabank elemzője szerint már jó ideje Szlovákiában a legdrágább az üzemanyag. Teljesen mindegy, hogy benzint vagy gázolajat kell tankolniuk. A legjobban azok járnak, akik a lengyel határ közelében élnek, hiszen az üzemanyag jelenleg Lengyelországban a legolcsóbb. „A benzin az aktuális árak szerint 17, a gázolaj pedig 10 százalékkal olcsóbb, mint nálunk” – fűzte hozzá Dovalová azzal, hogy teljesen mindegy, melyik szomszédos országot válasszuk, az üzemanyag ugyanis jelenleg Csehországban, Ausztriában és Magyarországon is olcsóbb. Mindezt figyelembe véve nem csoda, hogy a szlovákiai háztartások a kiadásaik tizedét fordítják az üzemanyagra.

Szlovákiában egy liter 95-ös oktánszámú benzin átlagban 1,39 euróba kerül, a gázolaj literje 1,26 euró. Tavaly év végén a benzin literje 1,30, a gázolajé pedig 1,17 euró volt. Magyarországon a benzin az olcsóbb, literjéhez jelenleg átlagosan 402 forintért (1,25 euró) juthatunk hozzá. A gázolaj 410 forint (1,28 euró), vagyis kicsit drágább a szlovákiainál. Az autósok azonban 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. (dem, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kuciak-gyilkosság: csak a gyilkos fegyver csöve van meg

Hyballa: „Edzőként a fejlődést kell néznem”

Frissítve

November végéig véget érhet a Kuciak-gyilkosság nyomozása

2,52 ezreléknyi alkohollal a vérében ült volán mögé egy nő Bártfán

Elsőfokú hőségriadó a Nagyszombati és a Nyitrai kerületben

Egy hullámvölgy margójára

Legfrissebb galériák
Olvasta már?