Közélet

SNS: nem a sztereotípiák rosszak, hanem az isztambuli egyezmény

Pozsony | Az SNS nem támogatja a nők elleni erőszak felszámolására kidolgozott isztambuli egyezményt - áll a párt sajtóközleményében. A párt a másik ember bántalmazását elfogadhatatlannak és elítélendőnek tekinti, de a másik oldalon azt sem hajlandó elfogadni, hogy ezzel a témával együtt a gender-ideológiát is sulykolják.
TASR

2017. július 13. 18:50

Az SNS elnöke, Andrej Danko szerint különbséget tenni a biológiai és a társadalmi nem között "tudományos képtelenség". Hozzátette: soha nem fog egyetérteni azzal, hogy gyerekekkel kísérletezzenek, és nem érti, minek kellene a gyerekeknek "sztereotípiáktól mentes" szerepeket tanítani. "A nemét senki sem választhatja ki annak alapján, hogy minek érzi magát" - jelentette ki.
 
Az egyezmény célja, hogy felszámolja a tradicionális női és férfi sztereotípiákat, véli Danko, aki szerint azonban a sztereotípiák nem minden esetben rosszak, példaként említett több szlovák népszokást, melyek a férfi-női "sztereotip" szerepeken alapszanak. Az SNS elnöke szerint Szlovákia,  és nem néhány "független külföldi szakértő" joga eldönteni, mely sztereotípiákat tekint negatívnak.
 
Az SNS indítványozni fogja, hogy vonják vissza az egyezmény aláírását. Szlovákia, bár az első aláírók között volt, immáron hatodik éve halogatja az egyezmény ratifikálását. Az igazságügyi minisztérium tegnap bejelentette, hogy ismét a ratifikálás elhalasztását fogják kérni. Lucia Žitňanská miniszter szerint a téma elvi vitákat generál, és az egyezmény nem nyerne kellő támogatást a parlamentben. 
 
A 2011-es isztambuli egyezményt 47 európai országból 44 írta alá, de eddig csak 23 ratifikálta.
 
Önnek ajánljuk
Andrej Danko

Indulatos pártelnöki vita

Zuzana Čaputová

VIDEÓ: Saját vitaműsorral jelentkezett Zuzana Čaputová

peter pellegrini

Pellegrini üzent a kórházból

Lichtmannegger László

VERSEK ÉS ARCOK: A gyűlölködés jelen van a mindennapokban

Józanságpárti felvonulás a 20. század elején

Egy balul sikerült társadalmi kísérlet - A száraz Amerika

Quentin Tarantino

Apa lett Quentin Tarantino

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.