Közélet

Smer: Beigazolódott, hogy Stromček nem Kočner miatt mondott le

Pozsony | Viktor Stromček, a Smer-SD volt pártigazgatójának kijelentése, miszerint önként mondott le a hivataláról, nem pedig Marian Kočner vállalkozóval folytatott kommunikációja miatt, a párt szerint beigazolódott. Ezt Ján Mažgút, a Smer-SD sajtóosztályának vezetője jelentette ki hétfőn, reagálva az ügyészség által közzétett információkra.
TASR

2019. május 21. 10:21

„Ahogy azt Viktor Stromček a 2019. május 15-én közzétett állásfoglalásában leszögezte, személyes ügyről volt szó, amikor egy olyan gyermekkori barátjának igyekezett sürgősen tapasztalt ügyvédet szerezni, akit megtámadtak és közepesen súlyos sérüléseket szenvedett” – tette hozzá Mažgút.

Azzal a bűnüggyel összefüggésben, amelyről Stromček és Marian Kočner állítólag beszéltek, Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivőjének elmondása szerint vádat emeltek testi sértés és garázdaság miatt. A vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki, és pénzbírsággal sújtotta őt.

A pártigazgató és a letartóztatásban lévő vállalkozó közötti kommunikáció múlt héten került nyilvánosságra. Az üzeneteket Marian Kočner mobiljában találták a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói. Utóbbi ellen Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében is folyik eljárás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Marad a Szlovákiát is sújtó élelmiszer-embargó

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Šatan lett a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke

Matovič cáfolta, hogy holnap jelentené be Zlatica Kušnírová indulását a következő parlamenti választáson

Fejlődik a szepsi „roma” iskola

Lucia Ďuriš Nicholsonová kérvényezte párttagsága felfüggesztését

Legfrissebb galériák
Olvasta már?