Közélet

Rusko rendszeres ellenőrzésre jár az Igazságügyi Palotába

Pozsony | A váltóhamisítással gyanúsított Pavol Rusko volt gazdaságügyi miniszter és Markíza-vezérigazgató rendszeresen büntetés-végrehajtási felügyelőhöz és mediátorhoz jár ellenőrzésre az Igazságügyi Palotába.
TASR

2018. november 19. 18:20

Pavol Rusko - TASR-felvétel

„A gyanúsított a pozsonyi Kerületi Bíróság (KS) 2017. november 21-én hozott döntésének értelmében rendszeres ellenőrzésre jár a mediációs és felügyelői szervekhez" – válaszolt a TASR hétfői kérdésére Pavol Adamčiak, a pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője.

A látogatások gyakorisága, ahogy a legközelebbi ellenőrzés időpontja sem ismert. A legutóbb nagyjából egy hónappal ezelőtt látták Pavol Ruskót a pozsonyi Kerületi Bíróságon.

Tavaly októberben a Pozsonyi Járásbíróság elrendelte Pavol Rusko letartóztatását, majd november végén a pozsonyi Kerületi Bíróság szabadon engedte, azzal a feltétellel, hogy felügyelet alatt marad. Ez év februárjában a felügyelő ügyész kérvényezte, hogy bővítsék a gyanúsított letartóztatásban maradásának indokait, amit azonban a járásbíróság elutasított. Végül május végén a Kerületi Bíróság elutasította az ügyész és a gyanúsított kérvényét is.

 

2018. november 15. 10:35

Hamisak Kočner és Rusko váltói

Egy másik ügyben, amelyben szintén felmerült Pavol Rusko neve – Silvia Volzová meggyilkolásának előkészületeiben – már lezárták a nyomozást.

„Lezárult a nyomozás, jelenleg folyik az iratok áttanulmányozása" – nyilatkozta pénteken (11. 16.) a TASR-nek Michal Šúrek, a pozsonyi Kerületi Ügyészség felügyelő ügyésze és szóvivője. Az iratok részletes áttanulmányozása után döntenek az ügy további menetéről.

Pavol Ruskót a rendőrség a múltban azzal gyanúsította meg, hogy részt vett a volt üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolásának előkészületeiben. Az előkészületekben olyan hírhedt alvilági alakok segíthettek neki, mint 'Kýbel', a Sýkora-klán vezére, Mikuláš Č., a gyilkosságokért jogerősen elítélt besztercebányai alvilági főnök és a bűntársa, Miloš K.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?