Közélet

Hamisak Kočner és Rusko váltói

A Markíza tévétársaságot érintő váltók nem valódiak - állapította meg egy elismert szakértő.
TASR

2018. november 15. 10:35

Frissítve

A Markíza tévétársasággal kapcsolatos váltók nem valódiak. A váltókat egy elismert grafológus vizsgálta meg a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) felkérése alapján, és arra az eredményre jutott, hogy

Pavol R., a televízió volt főnökének váltókon szereplő aláírásai nem 2000-ből származnak, tehát a váltókat nem úgy állították ki, ahogy azt Pavol R. és Marian K. vállalkozó állítják.

Erről Peter Papanek, a tévétársaság képviselője tájékoztatta a TASR hírügynökséget csütörtökön.

Elmondása szerint a független szakértői vélemény rámutatott, hogy a váltókon a kiállító és a kezes aláírása is Pavol R. „műve”, és hogy a váltókat nem 2000. június 11-én írták alá, hanem csak valamikor 2013 után. „A szakértői vélemény foglalkozik azzal a ténnyel is, hogy Pavol R. aláírása 1993 és 2016 között kétszer is megváltozott” – közölte Papanek, hozzátéve: a legnagyobb változás a váltók aláírásának állítólagos időpontja után történt.

Daniel Lipšic, a Markíza TV jogi képviselője szerint ezek a vizsgálati eredmények azt bizonyítják, hogy a váltók soha nem voltak valódiak. „A NAKA számára készített, független szakvélemény kulcsfontosságú a további eljárásra nézve” – tette hozzá Lipšic.  

2018. június 29. 19:00

Kočner börtönbe megy, Rusko szabad marad

„Minden személy aláírása változik idővel. Az állítólagos váltókon szereplő aláírások és Pavol R. több száz, időrendbe állított aláírásainak összehasonlításával meggyőzően meg lehetett állapítani az időt, amikor ezek az aláírások keletkeztek” – magyarázta Lipšic. Hozzátette: a független szakértő arra az egyértelmű eredményre jutott, hogy az aláírások 2013 után keletkeztek, tehát sokkal később, mint ahogy a vádlott állította.

Pavol R., a Markíza volt igazgatója azt állítja, hogy 2000-ben összesen négy váltót írt alá, ezek közül kettőt Marian K., kettőt pedig Štefan Ágh nevére állított ki. A váltók ügyében Marian K. cége több mint 42 millió euró kifizetését követeli peres úton Pavol R.-től és a Markíza tévétársaságtól. A két férfi elutasítja a gyanút, miszerint hamisították a váltókat. Az ügyben mindkettőjük ellen eljárás indult. Marian K. vállalkozó október elején a bűnüldöző szervek követelésének eleget téve leadta az eredeti váltókat a járási bíróságon.

2018. május 14. 11:58

A Markíza váltóhamisítás miatt jelentette fel Kočnert és Ruskót
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?