Közélet

Rigó Konrád lesz a kulturális államtitkár

ÚJ SZÓ ONLINE

2016. augusztus 30. 19:27

Pozsony | Rigó Konrádot javasolja kulturális államtitkárnak a Híd elnöksége.

A 37 éves Rigó Konrád Dunaszerdahelyen él, a pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Karán szerzett diplomát. Dolgozott már az államigazgatásban, 2005 és 2006 között a pénzügyminisztérium államtitkárának asszisztense volt. 2006-tól az online médiában tevékenykedett, 2014-től az Ifjú Szivek Táncszínház gazdasági és marketing igazgatója.

Kommentárjai jelentek meg lapunkban.

A kulturális államtitkár kiválasztása tartott legtovább: habár múlt héten a párt elnöksége már jóváhagyott egy jelöltet – akit a párt nem nevezett meg –, ő azonban végül nem vállalta el a feladatot. Rigó Konrád jelölését tegnap jóváhagyta a párt vezetése is. „Csak annyit tudok megerősíteni, hogy elfogadtam a Híd jelölését” – mondta lapunknak Rigó. A terveiről nem beszélt, szerinte azzal meg kell várni, amíg a kormány kinevezi, és beszélni tud Marek Maďarič kulturális miniszterrel.

A párt a koalíció átalakításával egy új miniszteri és három államtitkári posztot kapott. A mezőgazdasági minisztériumba Csicsai Gábort, a honvédelmi minisztériumba Ondrejcsák Róbertet jelölte államtitkárnak a Híd. A közlekedési minisztérium élére Érsek Árpádot jelölte a párt, Andrej Kiska köztársasági elnök szerdán nevezik ki.

Önnek ajánljuk