Közélet

Raši miniszterelnök-helyettes felelhet a regionális fejlesztésekért

Pozsony | A beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi iroda (ÚPVII) új feladatokat kaphat, mint például a regionális fejlesztés, az intelligens specializációval és intelligens régiókkal kapcsolatos kutatások és más, az EU kezdeményezéséhez tartozó feladatkörök. A javaslatról, amely bővítené Richard Raši miniszterelnök-helyettes (Smer-SD) hatáskörét, szerdán (12. 12.) fog tárgyalni a kormány.
TASR

2018. december 10. 18:18

Richard Raši - TASR-felvétel

A változás azzal a rendelettel függ össze, amely 2019. január 1-jétől áthelyezi a regionális fejlesztési politika felügyeletét a kormányhivatalból a miniszterelnök-helyettesi irodába. A javaslat az Agenda 2030 keretén belül létrejött dokumentumra is reagál, amelynek célja a hosszútávon fenntartható fejlődés biztosítása.

A miniszterelnök-helyettes lehet a legkevésbé fejlett járásokért felelős kormánytanács, a kutatásokért és fejlesztésért felelős kormánytanács, valamint az Agenda 2030 programért felelős kormánytanács elnöke.

A beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi iroda a javaslat értelmében a Govnet és a központi közigazgatási portál kezeléséért, valamint a felhőszolgáltatásokért, a referenciaadatokért és más, központi adatokért felelne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?