Közélet

Raši fog felelni a regionális fejlesztésekért

Pozsony | Richard Raši, a beruházásokért és az informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes (Smer-SD) új jogköröket kap a parlamenttől, a regionális fejlesztésekért fog felelni – derül ki az állam tevékenységét és a központi államigazgatási szervek hatáskörét érintő törvényjavaslatból, amelyet kedden fogadott el a parlament.
TASR

2018. október 17. 10:23

Richard Raši - Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

A változtatás célja a régiók támogatásának a segítése. Azért is Raši kezébe került a regionális politikák felügyelete, mert az Agenda 2030 projektet is ő irányítja. A kormányfőhelyettesi-kabinet ezért hangsúlyozza, hogy a regionális különbségek minimalizálása és a kevésbé fejlett régiók támogatása Raši hatáskörébe tartozik. A törvény 2019. január 1-jétől lép hatályba.

„Dolgozunk a régiók közötti különbségek eltüntetésén és a hátrányban lévő régiók támogatásán. Ezen kívül koordináljuk az Agenda 2030 nevű programot is, amelynek szintén része a gazdasági és szociális egyenlőtlenségek felszámolása. Logikusnak tartjuk tehát, hogy mi kaptuk meg ezt a jogkört is" – mondta Raši.

Azt is hozzátette, hogy a kormányfőhelyettesi-iroda kezeli az EU-s alapokat is, amelyek nélkül nyolcból hat régióban megállna a fejlődés.
 

A törvény értelmében a kormány találkozói már videóhívásos módszerrel is folyhatnak. Szintén a törvény részeként kerül át a hálózati és Elektronikai Szolgáltatások Nemzeti Ügynökségének (NASES) felügyelete a kormánytól a kormányfőhelyettesi-irodához.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?