Közélet

Raši: A zöld tárca teljesítette a cselekvési tervbe foglalt feladatait

Pozsony | A Környezetvédelmi Minisztérium a cselekvési tervben szereplő minden fontos intézkedést meghozott az átláthatóság növelése és az uniós támogatások lehívásának egyszerűsítése érdekében.
TASR

2018. október 11. 14:17

Richard Raši - Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

Ezt Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és az informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes állapította meg csütörtökön, miután látogatást tett a minisztériumban a cselekvési terv teljesítésének ellenőrzése végett. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a támogatások lehívása problematikus a környezetminőségi operációs program két prioritási tengelye esetében, melyeket azonban közvetlenül nem a zöld tárca kezel.

„A Környezetvédelmi Minisztérium a mai napig 56 pályázatot hirdetett 2,7 milliárd euró értékben, ami a teljes allokáció 88%-át teszi ki, ez pozitív eredmény” – állapította meg a miniszterelnök-helyettes. Mostanáig 1139 projektre kötöttek szerződést összesen 1,4 milliárd euró értékben (az allokáció 45%-a).

 

2018. szeptember 21. 13:31

A szelektív hulladékgyűjtési rendszerre irányuló országos ellenőrzés-sorozatot indít a környezetvédelmi felügyelet

„Ismételten szeretném felszólítani a meghatalmazott kérelmezőket, hogy jó projekteket nyújtsanak be, amelyeket támogatni tudunk. Nagy veszteség lenne ennek az országnak, ha nem használnánk ki ezeket a lehetőségeket” – jelentette ki csütörtökön Sólymos László (Híd) környezetvédelmi miniszter.

Azok a prioritási tengelyek problematikusak, melyeket a Belügyminisztérium és a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökség (SIEA) kezel. A probléma Raši szerint az elhúzódó közbeszerzési eljárással van összefüggésben, ezért a Közbeszerzési Hivatallal együttműködve indítványozta egy közbeszerzésről szóló törvénymódosítás elfogadását. Tervben van egy miniszteri találkozó és egy tárcaközi egyeztetés is arról, miképpen lehetne gyorsított eljárásban kimeríteni a 2018-ra szóló uniós támogatásokat.

Raši csütörtökön értékelte, hogy a minisztérium támogatja a legkevésbé fejlett járásokat. A zöld tárca összesen 25 millió euró értékben hirdetett speciális pályázatokat a szelektív hulladékgyűjtéssel, a vegyes háztartási hulladék mechanikus-biológiai feldolgozásával, valamint a biológiailag lebomló háztartási hulladék hasznosításával összefüggésben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?