Közélet

Rács mögé kerültek a Felvidéki Harcosok

Pozsony | Összesen 15 személyt tartóztatott le a rendőrség a Dunaszerdahelyi járásban hétfőn lebonyolított Huligánok nevű razzia során. A szélsőséges focidrukkerek ellen irányuló bevetésen 150 rendőr vett részt.
Demecs Péter

2018. november 22. 10:06

- Rendőrségi felvétel

„A letartóztatott személyek iránt szélsőséges szervezetek támogatásának gyanújával indult eljárás. A gyanúsítottak szövetkeztek, és létrehozták a Felvidéki Harcosok csoportot, amely olyan ideológiát képvisel, amely jelenleg is és a múltban is alapvető emberi jogok ellen irányult, s amely nemzetiségi gyűlöletkeltésre buzdít” – közölte a Facebook közösségi portálon az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség már néhány hónapja figyelte a héten letartóztatott személyeket. Feltérképezték bejegyzéseiket a közösségi portálokon.

„Rendszeresen kifejtették szimpátiájukat Adolf Hitler iránt, gyűlöletkeltő bejegyzéseket közöltek a zsidókról, a szlovákokról és a románokról” – közölte a rendőrség, amely a hétfőn lebonyolított 31 házkutatás során például egy szurkolói zászlót is lefoglalt, amelyen a DAC címere is szerepel.

Rendőrkézre került több jelvény és plakát, rendőrségi szakértők fogják megvizsgálni, hogy szélsőséges szimbolikát tartalmaznak-e ezek a tárgyak vagy sem. Ha sikerül igazolni bűnösségüket, akkor négytől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

2018. november 21. 09:43

GALÉRIA: DAC-drukkereknél razziázott a NAKA
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Kigyulladt egy lakás Tőketerebesen, egy gyerek meghalt

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

A középiskolások 75%-a Čaputovát választaná meg elnöknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?