Közélet

Pellegrini nem zárja ki, hogy a kormánya nem tart ki a ciklus végéig

Pozsony | Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő nem örül neki, hogy a kormánykoalíció kezd eltávolodni a prioritásoktól.
TASR

2019. március 22. 14:55

- Felvétel: Matej Kalina/Plus Jeden Deň

Azt akarja, hogy a kabinet szakmai és professzionális munkát végezzen. Ha erre nem kerül sor, beszélni kell a koalíción belül a jövőről. Pellegrini örülne, ha a kormány kitartana a rendes parlamenti választásokig, de nem zárta ki, hogy ez nem fog sikerülni.

„Szilárdan hiszem, hogy még van mit kínálnunk, és azt szeretném, ha 2020 márciusában lennének a választások. Számomra azonban fontosabb a színvonalas szakmai teljesítmény és az emberek szolgálata. De ha erre nem lesz lehetőség, akkor foggal-körömmel kormányon maradni 2020 márciusáig, csak azért, hogy megtartsuk a hatalmat és a hivatalokat, nem lenne a legjobb Szlovákiának” – jelentette ki Pellegrini újságírók előtt.

A kormányfő szerint az emberi kapcsolatok terén minden rendben van a koalícióban, de úgy érzi, hogy kezdenek eltávolodni a prioritásoktól. „És én olyan kormányzást, amely kezdi elveszíteni a magas szintű professzionalitás és szakmaiság jegyeit, hosszú távon nem tudok elképzelni” – tette hozzá.

2019. március 22. 14:15

Pellegrinit kellemetlenül meglepte, hogy a Híd Čaputovát támogatja

A koalíciós partnerektől Pellegrini azt várja, hogy professzionálisan fognak hozzáállni a kormányzáshoz és az ország ügyeihez.

A kormányfő megígérte: mindent megtesz annak érdekében, hogy „Szlovákiát tisztességgel elvezesse a következő parlamenti választásokig, és hogy a kormány úgy működjön, ahogy működnie kell.” Azt fogja kérni a miniszterektől, hogy teljesítsék a feladataikat. „Ha ez valamelyik koalíciós partnernek nem fog tetszeni, meg fogjuk beszélni, hogyan tovább” – zárta Pellegrini.

A koalíciós tanácsnak több vitás kérdést is meg kell tárgyalnia, így az adók kérdését, az alkotmánybíró-jelöltek választását, vagy a katonai repülőterek korszerűsítésére nyújtandó amerikai támogatás kérdését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megosztottság helyett magyar lista, valódi tartalommal

Az exit poll szerint Zelenszkij toronymagasan nyerte az ukrán elnökválasztást

Frissítve

Kétszáz fölé emelkedett a Srí Lanka-i merényletek halálos áldozatainak száma

VIDEÓ: Tigris harapott meg egy nőt Zsolnán

VIDEÓ: Centikkel tudta elkerülni az irányíthatatlan kamiont az autós

VIDEÓ: Tömegverekedés tört ki az NBA-meccsen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?