Közélet

Pellegrinit kellemetlenül meglepte, hogy a Híd Čaputovát támogatja

Pozsony | Peter Pellegrini kormányfőt kellemetlenül meglepte, hogy a Híd az elnökválasztás második fordulójában Zuzana Čaputovát, és nem Maroš Šefčovičot támogatja.
TASR

2019. március 22. 14:15

Képarchívum - Matej Jankovič/Plus 1 deň

A kormányfő hozzátette: a koalíciós tanács ülésén meg kell majd beszélniük, hogy mire megy ki ez az egész.

„A koalíciós szerződés nem kötelez arra, hogy a közös jelöltet támogassák, erre a Most-Hídnak joga van. De azt vártam volna, tekintettel az általunk javasolt jelölt kvalitásaira, hogy Maroš Šefčovič, és nem Zuzana Čaputová támogatását fogják ajánlani. Erre számítottam, és kellemetlenül meglepett a magatartásuk. Meg kell beszélnünk, mire megy ki ez az egész”

– jelentette ki újságírók előtt a miniszterelnök.

A Híd csütörtökön (3. 21.) bejelentette: azt tanácsolja a választóinak és a szimpatizánsainak, hogy az elnökválasztás második fordulójában Zuzana Čaputovát támogassák. Čaputová a második körben Maroš Šefčovicsal méri össze az erejét. Az első fordulót 40,57%-kal nyerte meg, ellenfele 18,66%-ot szerzett. A második fordulóra március 30-án kerül sor. Az új államfő június 15-én foglalja el a hivatalát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Híd: az önkormányzatok bevétele emelkedhet

VIDEÓ: Horror a szlovákiai utakon 31.

Frissítve

Megfontolná a lemondását Kalavská, ha nem indulna el a kórházreform

Vizsgálja a főügyészség a Čistý deň reszocializációs központ ügyét

Szemében látjuk önmagunkat

Új igazgatója van a Czuczor Gergely Alapiskolának

Legfrissebb galériák
Olvasta már?