Közélet

Pellegrini: A V4-nek a nagy európai országok megbecsült partnerévé kell válnia

Szófia | A visegrádi négyek szövetségének (V4) európai jelentőségű játékossá kell válnia, olyan partnerré, melyet a nagy európai országok is tiszteletben tartanak. „Közös érdekeink összekötnek” – jelentette ki Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő csütörtökön, Szófiában, a V4-es kormányfők találkozója után. Bulgária fővárosában rendezik meg csütörtökön az EU-tagállamok és a nyugat-balkáni országok nem hivatalos csúcstalálkozóját.
TASR

2018. május 17. 14:53

Peter Pellegrini  - TASR-felvétel

„Ezeken a találkozókon közös állásfoglalás születik több témával kapcsolatban is, és ennek köszönhetően Szlovákia is sikeres tárgyalásokat folytathat” – állapította meg a kormányfő.
     

A csúcstalálkozó célja, hogy megerősítetsék a nyugat-balkáni országok mint potenciális tagjelöltek európai perspektíváit, de konkrét dátumok és kötelezettségek feltüntetése nélkül.
     

Szlovákiát a találkozón Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő képviseli. Elutazása előtt hangsúlyozta: az EU vezetőinek egyértelműen ki kell nyilvánítaniuk, hogy a szóban forgó országok jövőjét az unió keretében képzelik el. Kínára és Oroszországra utalva felhívta a figyelmet, hogy ezekben az országokban nagyon aktívan jelen vannak „más játékosok” is.
     

A szófiai csúcs az elmúlt 15 évet tekintve az első magas szintű találkozó az EU és a nyugat-balkáni országok képviselői között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Gyerekek ezrei élnek "szivárványos családban"

VIDEÓ: Horror a szlovákiai utakon 32.

D4/R7: pert indít a kivitelező az állam ellen

Vizes vb - Negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

A rendőrség keresi a sofőrt, aki nyolc autót károsított meg Pozsonyban

Anya és lánya szenvedett balesetet egy luxusautóban, az R2-esen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?